Bestemmingen — 10 januari 2020

De oplopende spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten heeft geleid tot aanpassingen van het reisadvies voor Iran. De situatie is voor westerse toeristen dermate onvoorspelbaar dat je je af moet vragen of je nog wel naar Iran wilt reizen. Deze week paste het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Iran aan naar een negatief reisadvies. Dat gold al voor de grensgebieden met Irak, Pakistan en Afghanistan, maar nu meldt de site van de rijksoverheid het volgende:

“Reis alleen als het noodzakelijk is naar Iran. Vanwege de toegenomen spanningen in Iran als gevolg van de militaire acties van Iran tegen Amerikaanse militairen in Irak, is de veiligheidssituatie onvoorspelbaar.

Bent u in Iran? Bedenk dan of uw verblijf echt noodzakelijk is. Door de toegenomen spanningen hebben een aantal vliegmaatschappijen vluchten van en naar Iran verminderd of stopgezet.”

De rijke geschiedenis en boeiende cultuur maken van Iran een bijzondere vakantiebestemming. Het zijn vooral rondreizen naar Iran die geliefd zijn. De reisorganisaties hebben geplande reizen naar Iran voorlopig geschrapt. Opvallend is dat bij sommige reisorganisaties het nog wel mogelijk is om voor later dit jaar een rondreis naar Iran te boeken. De vraag is hoelang de situatie in het Midden-Oosten zo blijft. De berichten over het gevaar variëren op dit moment soms nog per uur.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *