Wel of niet naar Iran reizen?

De oplopende spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten heeft geleid tot aanpassingen van het reisadvies voor Iran. De situatie is voor westerse toeristen dermate onvoorspelbaar dat je je af moet vragen of je nog wel naar Iran wilt reizen. Deze week paste het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Iran aan naar een negatief reisadvies. Dat gold al voor de grensgebieden met Irak, Pakistan en Afghanistan, maar nu meldt de site van de rijksoverheid het volgende:

“Reis alleen als het noodzakelijk is naar Iran. Vanwege de toegenomen spanningen in Iran als gevolg van de militaire acties van Iran tegen Amerikaanse militairen in Irak, is de veiligheidssituatie onvoorspelbaar.

Bent u in Iran? Bedenk dan of uw verblijf echt noodzakelijk is. Door de toegenomen spanningen hebben een aantal vliegmaatschappijen vluchten van en naar Iran verminderd of stopgezet.”

De rijke geschiedenis en boeiende cultuur maken van Iran een bijzondere vakantiebestemming. Het zijn vooral rondreizen naar Iran die geliefd zijn. De reisorganisaties hebben geplande reizen naar Iran voorlopig geschrapt. Opvallend is dat bij sommige reisorganisaties het nog wel mogelijk is om voor later dit jaar een rondreis naar Iran te boeken. De vraag is hoelang de situatie in het Midden-Oosten zo blijft. De berichten over het gevaar variëren op dit moment soms nog per uur.Plaats een reactie