Welke reis staat er op jouw bucketlist?

Boeken kan voorlopig nog even niet, maar dromen over je volgende reis wél. Welke plekken moet je echt ontdekken? En hoe zorg je dat je droomvakantie werkelijkheid wordt? We helpen je op weg met het maken van een vakantiebucketlist. Ook vertellen we je wat de juiste reisverzekering voor je kan betekenen in tijden van corona.

Loop geen onnodig risico

Veel mensen willen geen extra geld kwijt zijn aan een reisverzekering, maar het zit anders: de juiste reisverzekering hoort je onnodige kosten te besparen. Hiermee ben je namelijk verzekerd van hulp tijdens noodsituaties op vakantie. Ook een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering is een aanrader. Als je deze hebt, ontvang je in de meeste gevallen je geld terug als je reis niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Dit betekent in zo’n geval dat je de kosten voor de tickets, reisorganisatie of accommodatie deels of volledig terugkrijgt. Wel zo handig, vooral nu.

Zó begin je aan je bucketlist

Zit je alleen maar naar een leeg scherm of een lege bladzijde te staren? Je ultieme bucketlist maken begint met het stellen van een aantal goede vragen. Vraag jezelf af wat je aan het einde van je leven écht gezien en gedaan moet hebben? Hoe ziet die reis er precies uit? En met wie wil je die beleven? Schrijf je briljante ideeën zo uitgebreid mogelijk op en maak het niet te ingewikkeld voor jezelf: begin met maximaal drie reisbestemmingen. Zo blijven je doelen behapbaar, concreet en overzichtelijk.

Verre oorden

Als je niet kunt wachten om aan eigen land te ontsnappen, dan verdient Centraal Amerika misschien wel een plekje op je lijst. We noemen dit stukje aarde niet zomaar: onlangs kregen 7 van de 8 Centraal-Amerikaanse landen namelijk een Safe Travel-zegel. Dit betekent dat ze erkend zijn voor hun verbeterde gezondheidsprotocollen. Wel zo fijn. Verken bijvoorbeeld het koraalrif van South Water Caye, een paradijselijk eiland vlakbij Belize. Of ga op trektocht door de jungle van Costa Rica. Als je naar het buitenland gaat, check dan voor vertrek altijd het actuele reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Staycation

Voor wie het liever dichter bij huis zoekt zijn er ook volop verborgen parels te ontdekken. Speel toerist in eigen land en pak bijvoorbeeld de boot naar Terschelling. Hier wandel je door een schitterend stukje natuur, de Boschplaat, en kun je ‘s nachts sterren kijken in het indrukwekkende Dark Sky Park – één van Nederlands stilste en meest donkere gebieden. Of blijf aan vaste wal en boek een tiny house op de Veluwe.

Word je gelukkiger van de stad? Ga dan op citytrip in het levendige Groningen. Of laat je tijdens een weekendje weg in de watten leggen in het bourgondische Maastricht. Als het niet bevalt of je onverhoopt naar huis moet, ben je binnen hoogstens twee uurtjes weer in eigen stad.Plaats een reactie