Welke Riu te boeken op Boa Vista, Kaapverdië

Boa Vista is na Sal het populairste toeristische eiland van Kaapverdië. Op het eiland zijn twee grote Riu ressorts te vinden. Het clubhotel Riu Karamboa in het centraal westelijke deel van het eiland en het hotel Riu Touareg in het zuidelijke deel van het eiland. Beide Riu’s hebben vier sterren en doen qua kwaliteit, luxe en service niet of nauwelijks van elkaar onder. Het belangrijkste verschil tussen deze tussen de twee ressorts is de ligging.

Riu Touareg

Hoewel Boa Vista een relatief eiland is liggen de twee hotels toch zo’n drie kwartier rijden van elkaar vandaan. Dit heeft alles te maken met de slecht begaanbare wegen op het eiland. Gelukkig wordt er gewerkt aan een nieuwe weg maar het zal nog wat jaren duren voordat deze is voltooid. Wil je rust en heerlijk genieten van je ressort en ben je niet van plan om veel excursies of andere uitstapjes te gaan maken op het eiland dan kun je het beste verblijven in het Riu Touareg. Dit ressort ligt wat afgelegen in het zuidelijkste deel van het eiland. Tijdens een lange strandwandeling bij dit ressort is de kans dat je andere toeristen tegen komt niet heel erg groot. Je kunt dus in alle stilte genieten van al het mooie wat Boa Vista te beiden heeft. Een nadeel van het Riu Touareg is wel dat de golven er vaak zo hoog en hevig zijn, dat zwemmen in de zee gevaarlijk is en niet toegestaan. Het hotel is opgedeeld in drie delen classic, adult only en family. Met name het adult only en het family deel zijn er erg populair.

Riu Karamboa

Het clubhotel Riu Karamboa is te vinden in een beschutte baai op een steenworp van de hoofdstad van Boa Vista, Sal Rei. Hierdoor kun je vanuit dit hotel net iets makkelijk excursies ondernemen en kun je over het strand naar Sal Rei lopen. Onderweg kom je verschillende strandtenten tegen. De zee is er omdat het in een baai ligt een behoorlijk stuk rustiger, wel zijn er iets meer stenen in het water te vinden. De combinatie van de stevige wind en het rustigere water maken de zee rondom Riu Karamboa zeer geschikt voor kytesurfers. De ligging van het Riu Karamboa zorgt ervoor dat een groot deel van de excursies die je op het eiland kunt ondernemen behoorlijk wat minder tijd in beslag nemen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn namelijk in de buurt van dit hotel te vinden of vertrekken vanuit Sal Rei. Rondom het hotel is het wel een stuk drukker dus hele rustige strandwandelingen kun je vergeten.

Wil je in alle rust van de zon, de zwembaden en het all-inclusive concept genieten, al dan niet in het familie deel of in het adult only kies dan voor het Riu Touareg. Wil je veel van het eiland zien en zelf de nodige dingen ondernemen dan kun je beter in het Riu Karamboa verblijven.Plaats een reactie