Wie is de reisleider?

Anderhalve week geleden is het programma ‘Wie is de reisleider?’ weer van start gegaan bij RTL 5. Dit is het derde seizoen. Het concept is heel eenvoudig: bekende Nederlanders moeten de rol van reisleider op zich nemen tijdens echte rondreizen van FOX vakanties. Het is de bedoeling dat ze hun taak zo goed mogelijk uitvoeren. De reizigers die aan de rondreizen deelnemen geven uiteindelijk punten aan hun reisleiders. Degene met de meeste punten wint uiteindelijk dit seizoen van ‘Wie is de reisleider’. Naast het spelelement is het vooral ook leuk om een inzicht te krijgen in hoe een rondreis is. Het stoffige imago dat rondreizen alleen maar voor senioren bestemd zijn wordt door dit programma compleet weggepoetst. marketingtechnisch een slimme zet van Fox Vakanties om het fenomeen groepsreizen onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Dit jaar wordt er door twee landen gereist: Mexico en India. De rondreis door Mexico is gestart met stylist Fred van Leer. Hij probeert de gasten vooral met een dosis humor voor zich te winnen. De scene waarin hij een reizigster die geen bikini bij heeft in twee zwemvesten een cenote in laat gaan is bijna hilarisch. Zangeres Do is de eerste reisleidster tijdens de rondreis door India. Na een matige start in de eerste aflevering waarbij ze reisinfo opleest in plaats van vertelt ziet ze al snel in dat ze haar rol als reisleider serieus moet nemen om voor de overwinning te gaan. Ze groeit dan ook snel in haar rol en krijgt gedurende de tweede aflevering volop complimenten voor de manier waarop ze zich manifesteert binnen de groep.

 

‘Wie is de reisleider? is te zien op dinsdagavonden bij RTL 5. De uitzendingen beginnen om 20:30 uur. De andere BN-ers die meedoen aan het programma zijn Yes-R en Julius Jaspers in Mexico en Charly Luske en Patty Brard in India. Op RTL XL kun je eventueel gemiste afleveringen terugkijken.Plaats een reactie