Wijnbar la Douce

In het hart van Antwerpen bevindt zich een plekje die je in Franse sferen brengt. Zodra je de deur van wijnbar La Douce opent waan je je ergens in de Provence of een andere mooie Zuidfranse streek. Niet voor niets dat la Douce sinds enkele jaren boven op ons lijstje staat van plekjes die je als ware Bourgondiër moet bezoeken als je in Antwerpen bent. In de recent verbouwde wijnbar zorgt de mix van olijfgroene tinten met houten tafels en allerlei Franse decoraties ervoor dat het plaatje visueel klopt. De Franse chansons, de heerlijke wijnen en de goede bediening maken het plaatje compleet.

De wijnkaart biedt een uitgebreid pallet aan heerlijke wijnen, die vooral uit Franse wijnstreken afkomstig zijn. Omdat de eigenaressen zich vooral door smaak laten leiden worden er ook betere wijnen uit andere landen geschonken. Wie niet kan kiezen kunnen we aanraden om de suggestie van de maand te bestellen. Je kunt hierbij kiezen uit rood of wit. Uit ervaring weten we dat je door deze maandelijks veranderende selectie niet teleurgesteld zult worden.

De wijnen kunnen vergezeld worden van allerlei lekkere hapjes zoals heerlijke worstsoorten, ham en natuurlijk kaas. Een goede kaas maakt een glas wijn vaak af. Het Kaasschoteltje “Van Tricht” is een aanrader voor een kaas- en wijnliefhebber. La Douce organiseert ook meerdere keren per jaar een speciale thema-avond. Tijdens deze thema-avonden kun je naast wijn ook genieten van allerlei spijzen.

La Douce kent één nadeel: als je op drukke dagen onverwacht een plekje wilt hebben dan grijp je er niet zelden naast. Vooraf een tafeltje reserveren (ook voor het gezellige terrasje voor de zaak waarbij je mooi uitzicht hebt over de Lijnwaadmarkt) is daarom aan te bevelen. Sinds dat wij een aantal keren tevergeefs een plaatsje gezocht hebben bij La Douce bellen we nu vooraf om ons plaatsje zeker te stellen voordat we naar Antwerpen gaan.

Interieur van La Douce
Interieur van La Douce


2 gedachten over “Wijnbar la Douce”

  1. Ik ben de vorige zaakvoerder van ‘La Douce’. Gelieve uit het artikel het TELEFOONNUMMER te schrappen, aangezien dit nu een privénummer is geworden en ik nog steeds gebeld wordt ivm de zaak. Ik dank u

    Beantwoorden

Plaats een reactie