Winkelen in Brussel

Brussel is de hoofdstad van Europa, toch al die keren dat dat Straatsburg niet is, en de plek waar het NAVO hoofdkwartier zich bevind. Al die regels en wetten uit Europa komen uit Brussel. Natuurlijk ook de hoofdstad van de Belgische Federatie. Een stad met een aantal kenmerkende gebouwen waarvan het atomium ongetwijfeld het meest bekend is. Het is eigenlijk gewoon een hele bruisende stad waar van alles gebeurt en te zien is. Een weekeindje of een dagje in deze stad is dan ook zeker goed aan te raden. De Europese hoofdstad is goed bereikbaar per auto, trein en vliegtuig. Naast alle bezienswaardigheden kun je ook leuk winkelen in Brussel. Van winkelketens van de grote merken tot de typische Brusselse handelaren in de Marollen.

De Marollen
Dit is de oude volksbuurt van Brussel en hier vind je dan ook nog echte Brusselaars en de typische winkeltjes en marktjes die bij zo’n volksbuurt thuis horen. Hier kun je de raarste niet voor de hand liggende dingen en antiek kopen. Hoogstwaarschijnlijk dingen waarvan je van tevoren niet in het hoofd had om ze te kopen. Ondanks dat je je in een grote stad bevindt hebben de Marollen een dorps karakter. De Grote Zavel en de Blaesstraat zijn de winkelstraten in deze wijk.

Nieuwstraat en Louizawijk
De grote winkelketens zitten in de Nieuwstraat. Deze straat heeft dan ook een populair winkelaanbod en bevindt zich in het centrum rondom de oude markt.
In de Louizawijk vind je de luxe winkels. In de wijk zijn twee straten waarin de bekendere luxemerken en modehuizen een vestiging hebben. De Louisastraat en Waterlolaan herbergen deze populaire winkels.

Al met al heeft Brussel ook alles te bieden voor de doorgewinterde shopper of juist voor de snuisterijenjager. Het is een hele leuke winkelstad met voor ieder wat wils.Plaats een reactie