Winter in Bretagne

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is Bretagne een ideale vakantiebestemming. Uitwaaien op de verlaten stranden, bijkomen in één van de vele wellness centra, feesten tijdens het jaarlijkse muziekfestival Les Transmusicales en .. profiteren van lage prijzen. Bretagne biedt in de winter genoeg originele ideeën voor een fijne vakantie!

Uitzonderlijke Grandes marées

De winter is niet alleen de ideale gelegenheid om uit te waaien op de verlaten stranden, maar ook om de meest spectaculaire getijden van Frankrijk te aanschouwen, de grandes marées. De baai van Saint Malo, op het kruispunt van het kanaal en de Atlantische Oceaan, is één van de beste locaties om dit verschijnsel te zien. De golven die zich te pletter slaan tegen de vestingmuren van de oude piratenstad, de uitgestrekte zandstranden waar je bij eb kunt voetvissen.. Het Bureau voor Toerisme van Saint Malo organiseert rondleidingen tussen de vele forten die de oude piratenstad omsingelen.
Meer informatie: www.saint-malo-tourisme.com

Muzikale festiviteiten in Rennes

Van 3 tot 7 december klinken in Rennes, de hoofdstad van Bretagne, de geluiden van het muziekfestival Les Transmusicales. Al 35 jaar biedt dit festival een podium aan de artiesten van de toekomst. Grote artiesten als Björk, Ben Harper en Lenny Kravitz speelden hier voor het eerst in Frankrijk. Daft Punk stond hier nog als onbekende artiest op het podium. Dit jaar treedt onder andere de muzikale nieuwkomer van 2014, Curtis Harding, op. Naast de grote shows in de concertzalen bieden de kleinere bars de mogelijkheid meer intieme optredens bij te wonen. ’s Avonds wordt het Hôtel de ville spectaculair verlicht tijdens een licht- en geluidshow.
Meer informatie: www.lestrans.com

Opladen in één de vele wellness centra

Wat is fijner dan midden in de winter warmte en ontspanning vinden in een van de vele wellness centra die Bretagne rijk is? Het unieke en herstellende klimaat, samen met het mineraalrijke zeewater maakt Bretagne de bestemming bij uitstek om te ontspannen en nieuwe energie op te doen.
Meer informatie: wellness.brittanytourism.com

Oud&nieuw op een eiland

Op het eiland Ouessant wordt het nieuwe jaar gevierd met een nachtelijke wandeling naar de vuurtoren Creac’h. Met een adembenemend uitzicht op de ruige kust van het eiland vertelt de locale gids Ondine Morin Bretonse legendes. Op het ritme van de lichten van de vuurtoren wordt afgeteld tot middernacht en wordt het nieuwe jaar op een unieke locatie ingeluid!
Meer informatie: www.kalon-eusa.com.

Overnachten op een originele plek

Na een dag uitwaaien op het strand is het heerlijk thuiskomen op deze originele overnachtingsplek: de vuurtoren van Kerbel (vlak bij Port-Louis). Het beklimmen van de 120 traptreden wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de baai van Quiberon, Lorient en Groix. Zelfs vanuit bed kun je van dit prachtige panorama genieten.
Meer informatie: www.pharedekerbel.com

Nog meer tips?

Meer tips voor een wintervakantie in Bretagne zijn te vinden op: www.bretagne-vakantie.com/ideeen/afhankelijk-van-het-seizoen/10-winterbestemmingen
Algemene informatie over Bretagne is te lezen op www.bretagnevoorbeginners.nl1 gedachte over “Winter in Bretagne”

  1. heel leuk artikel over wat te doen in Bretagne. Ik woon sinds 2 jaar in St-Malo en ik ben er dol op, vooral de Grandes Marées! De binnenstad doet me denken aan de binnenstad van Zwolle.
    Ik ga ook graag naar Rennes als ik andere dingen kan vinden om te doen, zoals winkelen of een museum bezoeken

    Beantwoorden

Plaats een reactie