WinterbergCard Plus

In de Vakantiewereld Winterberg kan je elke dag wel wat leuks doen. Want met de WinterbergCard Plus is de toegang tot meer dan 40 attracties gratis in en rondom Winterberg. Elk jaar komen er meer leuke dingen bij. Dit jaar bijvoorbeeld het wisentenpark in Wittgenstein, naar Winnetou en Old Shatterhand in Elspe, een druipsteengrot met een naastgelegen wildpark en een leisteengroeve.

Dankzij de all-inclusive card bespaar je hier heel wat geld in  de vakantie, waardoor er weer heel wat overblijft voor andere leuke dingen. De kaart is dit jaar voor het eerst digitaal. Hij is op creditcardformaat, zodat hij gemakkelijk in de portemonnee past. Dat spaart bij de kassa weer tijd: kaart laten scannen en naar binnen.

Het is geweldig dat je geld kunt besparen met de kaart. Maar het biedt ook nog eens de mogelijkheid een activiteit te proberen, waar je anders niet snel toe gekomen was. Zo kun je met de WinterbergCard Plus gratis een rondje golfen op de golfbaan om te kijken of deze sport wat voor je is. Het zelfde geldt voor uitdagende attracties als een rondje over de touwbaan in het klimbos. En misschien leidt een bezoek aan een van de musea er wel toe, dat de interesse wordt gewekt in de regionale en culturele achtergronden van de Vakantiewereld.

De kaart biedt toegang tot verschillende musea en interessante plaatsen als steengroeves. Nieuw is dit jaar een bezoek aan een bioboerderij.

Je kunt verder heerlijk genieten van een keer je gratis midgetgolfen, een ritje maken op de zomerrodelbaan, een tochtje met de huifkar of lekker zwemmen in het openluchtbad. Zelfs luxe-uitjes staan op het programma, zoals een dagje wellness. Jonge ouders kunnen in de vakantie een moment voor hun zelf plannen, door gebruik te maken van de babysitservice met speciaal daarvoor opgeleide meisjes.

Het aanbod strekt zich uit over de hele regio rond de vakantiewereld Winterberg. Zo kun je met korting naar Fort Fun, een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het nationaal park Kellerwald/ Edersee, een rondvaart maken over een van de vier Sauerlandse meren of een bezoek brengen aan het wereldberoemde Museum Nixdorf in Paderborn. Voor de kleineren is er het Thikos Kinderland in Schmallenberg of de Carrera racebaan in Bestwig.

De kaart bestaat al enkele jaren. Elke keer komen er nieuwe attracties bij. Nieuw dit jaar zijn de Karl may-spelen in Elspe, waar dit seizoen een  echte gier meespeelt met de acteurs. Interessant is ook het ark met wisenten, de leisteengroeve Raumland en het bezoek aan de druipsteengrot in het Bilsteindal in Warstein met het bijbehorende wildpark. In Girkhausen bij bad Berleburg kun je zien hoe 475 jaar geleden mensen houten schotels draaiden. Als je nog verder de historie wilt induiken, dan kun je je hart ophalen aan de  opgegraven dinosauriërresten in het museum Haus Hövener in Brilon.

De WinterbergCard Plus is geldig van 1 april tot en met 2 november. Gezinnen kunnen dus al vanaf de paasvakantie van de aanbiedingen profiteren. Als je alle mogelijkheden van de kaart benut, levert dat een gezin van vier personen een besparing op die tot 1000 euro kan oplopen. De WinterbergCard Plus wordt verstrekt door zo’n 80 deelnemende hotels, pensions en verhuurders van vakantiewoningen bij een verblijf van twee dagen of meer.

Alle aanbiedingen van de WinterbergCard Plus staan in een brochure, die verkrijgbaar is bij de Tourist Information Winterberg of op internet op www.winterbergcard-plus.de.

Bron foto: Ferienwelt WinterbergPlaats een reactie