Bestemmingen — 19 augustus 2014

Tsjechië is voor veel mensen een interessante vakantiebestemming. Dit is op zich ook niet zo gek. Zo is de prachtige stad Praag zeker de moeite van een bezoek waard en heeft het land zelf ook veel te beiden. Prachtige natuur, leuke plaatsen en voldoende activiteiten voor een langer verblijf in dit land. Naast de zomervakantieperiode is ook de winterperiode zeker de moeite waard. Tsjechië heeft meerdere skigebieden en leent zich uitstekend voor wintersportactiviteiten.

Beginnende skiër
Tsjechië heeft voldoende skigebieden met goede sneeuwcondities. Er zijn echter een aantal factoren die ervoor zorgen dat niet elke wintersporter volledig zijn goesting vindt in de Tsjechische skigebieden. In vergelijking met de gangbare winteroorden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zijn de bergen iets minder hoog en daardoor zijn de pistes wat minder lang en minder moeilijk. Voor de gevorderde wintersporter misschien niet even uitdagend, maar beginners en families zullen veel plezier beleven op de Tsjechische pistes. Een ander groot bijkomend voordeel is dat de prijzen van de skipassen beduidend lager liggen dan bij de gangbare wintersportgebieden in Europa.

Waar?
Tsjechië kent twee skigebieden. In het noorden ligt het Reuzengebergte en ook rond het Lipnomeer zijn skigebieden. De seizoenen zijn iets korter dan in de Alpenlanden. Het skiseizoen begint halverwege december en eindigt in maart. Er zijn oorden rond het Lipnomeer die het seizoen iets kunnen verlengen, omdat zij gebruik maken van sneeuwkanonnen.

Gezinnen en beginnende skiërs kunnen veel plezier beleven op de niet al te moeilijke Tsjechische pistes. Een relatief goedkope bestemming om eens kennis te maken met wintersport. Bovendien zijn er in de skigebieden veel kuuroorden waar je heerlijk kunt genieten van het heilzame water en lekker tot rust kunt komen na een sportieve dag.

Tags: , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *