Wintersport in Winterberg

Als je graag op wintersport gaat of het eens wilt ervaren denk je al snel aan een bestemming in de Alpen. Frankrijk, Oostenrijk, Zuid Duistland Italië en Zwitserland zijn landen die deel uitmaken van het Alpenmassief en waar de wintersportsector floreert. Natuurlijk dit prachtige bestemmingen, maar stel dat je niet de tijd hebt om helemaal naar de Alpen af te reizen of dat je eerst eens wilt kennis maken met het fenomeen wintersport, dan zijn er misschien ook wel andere bestemmingen. Zo is er niet zo heel ver van Nederland de regio in en rondom Winterberg.

Kleine afstand
In Winterberg ben je vrij snel met de auto. Bijna vanuit alle plaatsen in Nederland is het slechts een uur of 2 a 3 rijden. Als je vroeg vertrekt kun je er dus zelfs voor kiezen om een dagje te skiën en nog dezelfde terug naar huis te reizen. Natuurlijk kun je ook prima een langere verblijven.

De pistes
Het skigebied van Winterberg omvat 7 skibergen. Op deze bergen liggen pistes van verschillende niveaus in moeilijkheid. In totaal is er zo’n 2 kilometer aan zwarte pistes. De meer ervaren skiër die van uitdaging houdt heeft het hier niet zo zwaar. Er zijn echter meer voldoende blauwe en rode pistes. Dit Maakt Winterberg een leuke bestemming voor vrijwel alle skiliefhebbers. In totaal is er zo’n 27 kilometer aan pistes.

Langlaufen
Naast het alpineskiën is Winterberg een uitstekende locatie voor de liefhebbers van Langlaufen. In totaal is er zo’n 120 kilometer aan gerepareerde loipes. Samen met de heuvelachtige omgeving maakt dit van Winterberg een waar langlaufparadijs.

Winterberg heeft alle ingrediënten die nodig zijn voor een leuke wintersportbeleving. Je zult je hier zeker enkele dagen kunnen vermaken. Ook overnachten is hier geen probleem. Het wintersportseizoen begint meestal in de week voor kerstmis, maar houdt het weer in de gaten, want mocht er al vroeg sneeuw vallen zullen de skigebieden eerder openen.Plaats een reactie