Winterzon in februari

De Nederlandse winter wil maar niet vlotten, maar weer om lekker op het strand te liggen is het natuurlijk ook niet. Als je echt behoefte hebt aan wat winterzon dan zul je het vliegtuig in moeten stappen. In februari is er geen enkele Europese bestemming onzeker en zomers genoeg, dus je moet al snel richting Azië of het Caribisch gebied moeten vliegen voor een aangename zomerse wintervakantie. De site zonkalender.nl tipt onder andere deze bestemmingen voor de maand februari:

Aruba
Het fijne van dit eiland is dat gehele jaar door de temperaturen min of meer stabiel zijn. Dat maakt van Aruba een ideale winterzonbestemming. Het eiland maakt deel uit van het koninkrijk der Nederlanden, wat betekent dat je er prima kunt vertoeven, zelfs wanneer je alleen de Nederlandse taal machtig bent. Aruba is synoniem voor zon, zee en strand.

Curaçao
Tot 10 oktober 2010 maakte Curacao deel uit van de Nederlandse Antillen, maar vanaf deze datum is het een zelfstandig land. De klimatologische omstandigheden zijn er stabiel. Het gele jaar door liggen de maximum temperaturen ronde de 32 graden en de frisse zeewind maakt deze temperaturen zeer dragelijk. Naast de stranden kun je er ook zeer goed duiken.

Malediven
Dit is misschien wel één van de meest tot de verbeelding sprekende reisbestemmingen voor een huwelijksreis. De hagelwitte stranden en de precies juiste hoeveelheid palmbomen. Het hutje aan het strand, de obers die er rondlopen en je de lekkerste cocktails serveren . Een echt luilekkervakantie. Bovendien hebben de Malediven een uitstekende winterzon. De winterperiode is namelijk de droogste tijd en met temperaturen van rond de 26 graden is dat wel zeer aangenaam.

Mexico
Dit land is een mooie winterzonbestemming door de ideale mix van zon, zee, strand en cultuur. De temperaturen liggen in de winter rond de 29 graden en een relatief droge winterperiode.

Thailand
Een land waar je kan proeven van de Aziatische Cultuur en een land dat zich prima weet te ontfermen over toeristen. Al sinds jaar en dag is Thailand een populaire bestemming voor velerlei toeristen. Wederom een mooie mix van strand, natuur en cultuur.  De winterperiode is er droog en de temperaturen liggen rond de 30 graden.

Maleisië
Ook zeker geen slechte winterzonbestemming. Iedereen kent Maleisië wel, vaak zonder dat je weet dat je het kent. Bijna alle edities van ‘expeditie Robinson’ zijn hier opgenomen. Je kunt er dus veel eilanden verwachten in een bounty-achtige omgeving. De temperaturen in de winters zijn er aangenaam en relatief droog en de temperatuur is er tussen de 30 en 33 graden.Plaats een reactie