Winterzon in Mexico

Het Latijns-Amerikaanse land Mexico is een ideale bestemming om de komende maanden als winterzonbestemming te gebruiken. Vooral de badplaatsen aan de Carische Zee zijn in januari, februari en maart erg aangenaam om te vertoeven voor een zonvakantie. Volgens de Mexico winterzon informatie behoort het land zelfs tot de beste winterzonbestemmingen in deze periode.

De prachtige stranden van het schiereiland Yucatan zijn in deze periode zelfs beter om te bezoeken dan de zomermaanden. De periode januari tot en met april is veruit de droogste en meest zonzekere periode. Over de temperatuur hoef je je ook geen zorgen te maken. Met maximumtemperaturen die rond de dertig graden liggen is het prima vertoeven aan de Mexicaanse kust. Het zeewater heeft een temperatuur van 26 tot 27 graden Celsius. Dat is nog eens aangenaam als je een koukleum bent!

De twee belangrijkste badplaatsen in Yucatan zijn Playa del Carmen en Cancun. De meeste Nederlanders trekken naar Playa del Carmen, omdat die badplaats als authentieker en sfeervoller gezien wordt. De hotelzone van Cancun wordt vooral bezet door Amerikanen. Als uitvalsbasis voor excursies (o.a. de Mayatempels) is Cancun net wat beter gelegen.Plaats een reactie