Winterzon in plaats van wintersport

Het zijn rare tijden, waarin we enorm beperkt worden in het reizen. Wie de adviezen van de Nederlandse overheid opvolgt, die kan de komende maanden niet op wintersport gaan. Het advies luidt immers tot half januari: ‘Ga niet op vakantie, met uitzondering van eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden die code oranje hebben’. Een opvallend advies, omdat het Ministerie van Buitenlandse Zaken behalve de eilanden Bonaire en Curaçao ook de Canarische Eilanden, Griekenland en het grootste deel van Zweden code geel hebben. Nu gaat Griekenland de komende tijd in lockdown, dus daar wil je nu waarschijnlijk toch niet naartoe. Buiten Zweeds Lapland kun je de komende tijd in ieder geval nergens naartoe om een wintersportvakantie te beleven. Er geldt een negatief reisadvies voor populaire winterzonbestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. Gezien de situatie in die landen valt daar voorlopig geen verandering in te verwachten. Maar gelukkig is er nog de winterzon. Want die schijnt volop op Bonaire, Curaçao en de Canarische Eilanden. Met name het klimaat van Curaçao en Bonaire belooft warmte en vrij veel zon de komende maanden. De Canarische Eilanden zijn in het winterzonseizoen vaak meer lenteachtig dan zomers, maar in ieder geval beter dan het weer in Nederland tijdens de winter.

Nu de wintersport er voorlopig niet in zit, zie je een flink toenemende belangstelling voor winterzonvakanties naar zowel Bonaire als Curaçao. Ook de Canarische Eilanden staan nog in de belangstelling, ondanks dat de vakantiezoeker verward raakt door het tegenstrijdige advies van de overheid. Aan de ene kant zeggen dat je tot half januari niet moet reizen voor vakanties, maar de Canarische Eilanden wel op code geel houden is een verkeerd teken. Zeg voluit ‘ga wel’ of ‘ga niet’. Maar laat het niet zo in het midden.

Gratis verplichte PCR-test bij TUI

Wie een winterzonvakantie op Bonaire of Curaçao viert, die moet wel een negatieve uitslag van een PCR-test hebben. Die moet tussen de 72 en 65 uur voor vertrek afgenomen zijn. Wie een vakantie Bonaire of Curaçao bij TUI boekt, die krijgt deze normaliter vrij dure test gratis (*). Het maakt de prijzen niet duurder. Je kunt nu al vanaf € 549,- per persoon 9 dagen vakantie vieren op Bonaire (Caribbean Club Bonaire – vertrek 26 november – inclusief vlucht en transfer) en ook vakanties naar Curaçao vind je al net onder de 700 euro per persoon.

Bekijk alle Bonaire aanbiedingen bij TUI
Bekijk alle Curaçao aanbiedingen bij TUI

(*) De gratis PCR-test geldt voor pakketreizen bij TUI naar Bonaire en Curaçao met vertrek tot en met 31 december 2020.Plaats een reactie