Winterzon op de Canarische Eilanden

Waar ga je heen als je voorkeur geeft aan een zonnige bestemming boven skipistes en de daarbij behorende skihutten. Binnen Europa kan dit midden in de winter een grote uitdaging zijn. Toch is er een stukje Spanje waar het ook in de wintermaanden goed vertoeven is. Ten westen van Afrika in de Atlantische Oceaan ligt een stukje Europa waar een aangename winterzon is. De Canarische Eilanden staan bijna het hele jaar door garant voor zon en aangename temperaturen.

Fuerteventura
Het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden is Fuerteventura. Dit is het meest zuidelijk door water omringende land van de eilandengroep. Ondanks dat de kans op regen wat groter is tijdens de winterperiode is de gemiddelde neerslag nog altijd een stuk lager dan we hier gewend zijn in de winter. We kunnen nog altijd spreken van een zonnige bestemming. In de wintermaanden klokt de zon gemiddeld nog altijd 7 uren per dag. Bijna de hele winter liggen maximum temperaturen hier nog boven de 20 graden. In Februari duikt het kwik er maar net onder. Naast het zonnige karakter is Fuerteventura na Tenerife ook het grootste van de Canarische Eilanden. Ruim 1700 vierkante kilometer, met tal van leuke bestemmingen en enorm veel stranden. Je kunt hier mooi de natte en koude winter van thuis ontsnappen en lekker genieten van de zon op het strand of een comfortabel terras in één van de vele dorpjes zoals  Puerto de los Muertos, Pozo Negro, Las Playitas en El Cotillo langs de kust. Het hele jaar worden de toeristen hier met open armen ontvangen.

Lanzarote
Ook Lanzarote is een prima winterzonbestemming. Vooral het zuidelijke deel van Lanzarote heeft ook in het winterseizoen weinig neerslag en relatief veel zonuren. Ook is Lanzarote, net als de andere Canarische eilanden, een zeer aangename bestemming. Lanzarote is wat betreft oppervlakte ongeveer de helft kleiner dan het hier eerder vermelde Fuerte Ventura. Met ruim 800 vierkante kilometer is er echter nog altijd redelijk landoppervlak. Ook Lanzarote is een typisch eiland voor dit gebied. Er zijn veel sporen terug te vinden van vulkanische activiteit. Het hoogste punt van Lanzarote is dan ook een ongeveer 500 meter hoge krater. Het vulkaanlandschap is overigens ook decor geweest in film Lord of the Rings. Niet alles is opgenomen in Nieuw Zeeland: het kale als maanlandschap aandoende decor stond model voor Mordor. Naast de prachtige ongerepte landschappen zijn er ook veel stranden te vinden op Lanzarote waar je prima kunt genieten van de zon. In de wintermaanden misschien niet altijd om lekker te bakken op het strand, maar een terras uit de wind geeft nog altijd genoeg mogelijkheden om te zon te aanbidden.

De Canarische Eilanden zijn voor veel Europeanen een favoriete bestemming om de winter te ontsnappen. Naast dat er veel vakantiegangers op de eilanden zijn, kiest een deel van de Europese gepensioneerden ervoor om hier te overwinteren. Het is natuurlijk ook heerlijk om midden in de winter je huid te bruinen in de zon terwijl je op een terras geniet van een drankje die je kan afrekenen met je oude vertrouwde Hollandse euro’s.Plaats een reactie