Winterzon populairder dan wintersport

Het lijkt erop dat Nederlanders de komende kerst relatief veel naar de winterzon gaan en minder kiezen voor een wintersportvakantie. De boekingscijfers voor wintersportbestemmingen zoals Oostenrijk en Zwitserland laten weinig positieve signalen zien. De invoering van 2G en de nog steeds gaande lockdown maken mensen die naar Oostenrijk op wintersport willen gaan onzeker. Daar komt bovenop dat mensen met de Jansen-prik vanaf 3 januari een boosterprik gehad moeten hebben om hun coronabewijs in stand te houden voor Oostenrijk. Zwitserland heeft de afgelopen weken wintersporters afgeschrikt met hun verplichte tien dagen quarantaine voor mensen die vanuit Nederland komen. Hoewel deze maatregel afgelopen weekeinde weer afgeschaft werd, heeft dit voor annuleringen en voor minder nieuwe boekingen gezorgd.

ABC-eilanden

Nu het zo onrustig is rondom de wintersport kiezen steeds meer mensen eieren voor hun geld. Vliegvakanties naar de zon worden nog steeds verkocht voor de komende kerstvakantie. Dit ondanks de alsmaar hoger wordende prijzen en de afnemende beschikbaarheid. Zo is het aantal vakanties dat reisgigant TUI naar Aruba, Bonaire en Curaçao aanbiedt met vertrek in het kerstweekeinde op een hand te tellen. Vakanties naar Bonaire zijn daar uitverkocht, op Aruba is alleen het RIU Palace Antillas nog beschikbaar en op Curaçao kun je op dit moment nog maar uit vier verschillende vakanties kiezen. Daar zit wel een mooie aanbieding tussen: een 9-daagse reis naar The Ritz Residence voor € 1099 per persoon (exclusief boekingskosten). Dit is op basis van 2 personen met vertrek op vrijdag 24 december. Vliegtickets en de accommodatie zijn inbegrepen bij deze last minute aanbieding voor Curaçao.

Canarische Eilanden

Minder warm, maar vaak wel zonnig en aangenaam, zijn de Canarische Eilanden tijdens Kerstmis. Daar is nog wel volop beschikbaarheid en bovenal is een vakantie naar bijvoorbeeld Tenerife of Gran Canaria nog betaalbaar. Zo zien we leuke lastminutes voor een weekje Canarische Eilanden die zo rond de vijfhonderd tot zevenhonderd euro per persoon te boeken zijn.Plaats een reactie