Zeeuwse stranden met een blauwe vlag

Ook bij een verblijf aan het strand kun je bewust handelen. Alle stranden zien er misschien hetzelfde uit, maar toch is er een verschil. Wordt het strand goed schoongehouden, is de kwaliteit van het water in orde en zijn er voldoende afvalbakken en toiletten aanwezig op het strand. Dit is slechts een kleine greep uit een lange lijst factoren die kunnen meewegen bij je keuze van een strand. Zoals al blijkt zijn niet alle factoren zichtbaar. Daarvoor is al enige tijd gelden een milieukeurmerk in het leven geroepen, de ‘Blauwe vlag’. Alleen de stranden die aan strenge eisen voldoen mogen deze vlag laten wapperen. In Zeeland zijn er ook meer dan genoeg stranden die zich hebben ingespannen om voor dit keurmerk in aanmerking te komen.

De Zeeuwse Stranden
Het is onmogelijk om alle stranden van Zeeland met een blauwe vlag hier te noemen. Tal van stranden hebben dit keurmerk. In de praktijk komt het er op neer dat je hier goed en veilig kunt vertoeven. Naast de eerder genoemde factoren schoon water, toiletten, vuilbakken en schone stranden zijn er ook voldoende EHBO posten en reddingsdiensten aanwezig op deze stranden. Een ander belangrijk aspect voor een blauwe vlag strand is de voorlichting. Bezoekers worden actief voorgelicht over, duinen, zee en bebossing en andere natuur om mee te helpen aan de bewustwording.

Hoe maak ik mijn keuze….
Zeeland is de provincie met de meeste stranden en uiteraard ook met de meeste Blauwe Vlag stranden. Het is maar net waar je zit in Zeeland. Of het nou Zeeuws Vlaanderen is of de meer Noordelijk gelegen delen van de provincie; er is altijd wel een strand met een blauwe vlag in de buurt. Omdat Zeeland zoveel stranden heeft kun je het beste even kijken op het internet om te bepalen welk strand het beste aanluit op jouw wensen. Op www.vvvzeeland.nl/nl/over-zeeland/zee-en-strand/overzicht-stranden kun je een uitgebreide selectie doen van alle stranden van Zeeland. Naast het criterium ‘Blauwe vlag’ kun je nog op vele andere criteria je keuze bepalen.

Een overdaad aan stranden met een blauwe vlag betekent dat er altijd wel een strand in de buurt is waar je tijdens je verblijf in Zeeland heerlijk kunt vertoeven.Plaats een reactie