Bestemmingen — 16 oktober 2013

Een populaire attractie in de Belgische stad Gent zijn de ‘Bootjes van Gent’. Diverse rederijen bieden rondvaarten aan op de grachten van Gent. Deze vertrekken onder andere vanaf de Graslei en de kleine vismarkt. Het is voor toeristen een leuke ontspannende manier om de stad van een andere kant te zien. Tijdens de boottocht leer je van alles over het Gent van vroeger en nu. De bewoners van Gent zijn echter niet zo blij met deze vorm van toerisme. Niet alleen voelen de bewoners aan de waterkant zich aangetast in hun privacy, nog storender vinden ze het geluid dat afkomstig is van de bootjes.

De manier om hun ongenoegen kenbaar te maken is op op passende wijze: door een stil protest. Dit doen ze door een spandoek op te hangen boven de vaarroute waarop staat “BOOTTOERISME ZINLOOS LAWAAI”. Het protest heeft er toe geleid dat de toeristen zich er wel van bewust worden dat ze door een leefgebied van mensen varen. Het boottoerisme in Gent is echter zo lucratief dat het waarschijnlijk nimmer zal verdwijnen.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *