Zo staat het niet in de brochures

Bij vakanties in het Caribisch gebied zie je altijd foto’s van prachtige stranden. Vooral op boekingssites en in reisbrochures lijkt het ene strand nog mooier dan het andere. Dat juist het weglaten van plaatjes een verkeerd beeld kunnen scheppen blijkt in Playa del Carmen. Toen we vorig jaar op vakantie gingen naar deze prachtige badplaats aan de Mexicaanse kust lazen we al iets bij Tripadvisor en Zoover over zandzakken voor de kust bij hotel Gran Porto Real. Op de foto’s die getoond worden bij deze accommodatie zie je daar verder niets van. De foto’s op de officiële website van het hotel laten een prachtige vloeiende overloop zien van het zand naar het water. Ook op de diverse websites van reisorganisaties die dit hotel aanbieden laten niets van zandzakken zien.

De werkelijkheid was helaas dat langs de gehele breedte van het strand voor hotel Gran Porto Real in Playa del Carmen wel degelijk een flinke rij zandzakken lag. Deze zijn er weggelegd om te voorkomen dat het inmiddels deels weggespoelde strand helemaal verdwijnt op dit stuk. Begrijpelijk, maar jammer voor de gasten die de keuze hebben over van alg voorziene zandzakken de zee in klauteren of een stukje doorlopen naar een plek waar geen zandzakken liggen.

Het hotel is verder uitstekend. Wie hier een vakantie viert die zal te maken hebben met een heerlijke ambiance, een mooie centrale ligging in toeristenplaats Playa del Carmen en personeel dat er alles aan doet om het hun gasten naar de zin te maken. Dat er zandzakken liggen is verder ook helemaal begrijpelijk. Wel jammer dat dit nergens te zien is op het moment dat je boekt. Het is dat andere gasten je ervoor waarschuwen op beoordelingssites zoals Zoover.

zandzakken op het strand
De zandzakken op het strand voor hotel Gran Porto Real


Plaats een reactie