Zoek de zon in september

De meteorologische zomer zit er al weer op en de maand september is begonnen met wat aangename nazomerdagen. Normaal de eerste maand dat de herfst zo nu en dan zich al manifesteert in ons weerbeeld. Dit jaar heeft de orkaan Bertha er voor gezorgd dat we hier al in augustus te maken kregen met herfstachtig weer. Mensen die een vakantie plannen en toch wat beter weer willen, plannen dan ook het beste een goede winterzonbestemming voor de maand september.

Dichter bij huis
Voor het zoeken van wat warm weer hoef je nog niet altijd naar een ander werelddeel om in september nog te kunnen genieten van een aangename winterzon. De Canarische Eilanden, Cyprus, Griekenland en de Algarve liggen allemaal nog binnen de EU. Het weer in september is hier doorgaans fantastisch. De temperaturen zijn aangenaam, er is veel zon en de neerslag is in deze maand ook nihil te noemen. Eigenlijk zijn deze bestemmingen nu veel aangenamer dan hartje zomer.

Wat verder van huis
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een bestemming wat verder van huis aan te doen.  Naast aangenaam weer kan bijvoorbeeld een totaal andere cultuur een significante bijdrage leven aan het ultieme vakantiegevoel. De wat verdere landen waar het in de maand September zeer goed vertoeven is zijn bijvoorbeeld Marokko, Hawaï, Suriname en Mauritius.  Naast het bijna gegarandeerde zonnige weer met een geringe kans op neerslag kom je hier ook in een totaal andere cultuur terecht dan je dicht bij huis zult beleven.

Zoals je kunt zien zijn er nog tal van bestemmingen die in september een zeer aangenaam weer te bieden hebben. Vaak ook voor elke portemonnee. We zouden bijvoorbeeld bijna Turkije vergeten, waar het in de nazomer ook veel beter vertoeven is dan tijdens de extreme hitte van de maanden juli en augustus.  Dus doe even wat research op het internet en je zult zien dat er genoeg informatie is te vinden om te bepalen waar het in de maand september goed vertoeven is.

Op de zonkalender van september kun je goed zien wat de meest geschikte zonbestemmingen in de maand september zijn.Plaats een reactie