Zonvakanties in september

De Nederlandse zomer begint ten einde te lopen. Wie in september nog op het strand wil liggen die zal het toch echt in het buitenland moeten zoeken. Wat zijn nou de beste zonbestemmingen voor de maand september? Gelukkig hoef je het in september nog niet ver weg te zoeken. Populaire vliegbestemmingen zoals Griekenland en Turkije zijn in september prima te doen. Sterker nog, omdat de grootste hitte er van af is, is de maand september misschien wel beter dan de hete augustusmaand. Houd in september wel rekening met een regenbui of regenachtige dag. Ook Spanje is nog prima te doen in september. Gemiddeld al wel iets koeler dan Griekenland en Turkije, maar zeker overdag is het 9 van de 10 dagen nog zeer aangenaam aan de Spaanse kusten en op eilanden zoals Ibiza, Mallorca en Menorca. Hetzelfde geldt voor de Canarische Eilanden. Voor Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura geldt zelfs dat het hoogseizoen is in de maand september.

Wie de Italiaanse meren, Frankrijk of Kroatië op wil zoeken die moet er rekening mee houden dat september prachtige dagen, maar ook al periodes met minder mooi weer op kan leven. Twee landen die nog wel prima zijn in september zijn Malta en Cyprus. Beiden liggen in de Middellandse Zee en genieten van overwegend warm en zonnig weer in september.

Het Caribisch gebied is niet de beste keuze in september. Voor een groot deel van de Caribische eilanden, Florida en de Mexicaanse oostkust geldt dat er een verhoogde kans is op tropische depressies, stormen en zelfs incidenteel een orkaan. Door de zuidelijkere ligging hebben de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao daar minder last van.

Op de site zonkalender.nl kun je zien wat nog meer geschikte zonbestemmingen zijn voor de maand september. Topbestemmingen in september zijn ook Hawaii, Mauritius, Suriname en Marokko.Plaats een reactie