Zwarte zaterdag 2013

Dit jaar kent Frankrijk twee zwarte zaterdagen: zaterdag 3 en zaterdag 10 augustus. Tijdens deze twee dagen is de verwachte verkeersdrukte dermate hoog dat serieuze verkeersproblemen te verwachten zijn op de Franse wegen. Vooral op de Route du Soleil en de weg richting/van Bordeaux worden veel problemen verwacht. De waarschuwing ‘Zwarte Zaterdag’ geldt zowel voor de noordelijke als de zuidelijke richtingen.

Traditionele knelpunten zijn Parijs, Lyon en vanaf Orange richting de Spaanse grens. De A10 van/richting Bordeaux is ook erg druk. Zwarte zaterdagen worden veroorzaakt door enorme verkeersdrukte. Als gevolg hiervan neemt het aantal ongelukken vaak ook toe, waardoor de stremmingen alleen maar erger worden.

Opvallend is dat Frankrijk dit jaar geen zwarte zaterdagen kent in juli. Volgens de verkeerskalender is dit jaar zelfs zaterdag 13 juli, de dag voor de nationale feestdag Quatorze Juliet, ‘slechts’ een rode zaterdag. De codering rood wordt gebruikt voor ernstige verkeersdrukte, waarbij de situatie op de weg als het goed is minder chaotisch is als op een zwarte zaterdag. Op 20 juli, 27 juli en 17 augustus is er ook sprake van een rode zaterdag.

Wie rond een zwarte zaterdag door Frankrijk moet reizen die kan beter op alternatieve data reizen. De vrijdag en zondag zijn dan vaak ook druk, maar minder chaotisch dan de zaterdag. Nog beter is om doordeweeks te reizen.

Op deze kalender zie je welke dagen deze zomer verkeersdrukte op de Franse wegen verwacht wordt.1 gedachte over “Zwarte zaterdag 2013”

Plaats een reactie