5 leuke steden met ‘code geel’

Wie de media een klein beetje volgt, die zal niet ontgaan zijn dat het aantal, reisbestemmingen met een negatief reisadvies voor toeristische reizen snel toeneemt. Steeds meer landen, streken en individuele steden worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op ‘code oranje’ gezet. Daarnaast neemt het aantal landen toe dat reisrestricties invoert voor reizigers uit (delen van) Nederland. Als je de COVID-statistieken bekijkt, dan zal het weinigen verbazen dat er steeds meer reisrestricties komen. Binnen Europa is in veel landen de ’tweede golf’ een feit. Dat geldt ook voor Nederland.

Morgen gaat Zwitserland op oranje voor Nederlandse toeristen. Weer een land minder op het lijstje waar je nog enigszins onbezorgd naartoe kunt reizen. Als je daar tijdens deze pandemie sowieso al over kunt spreken. Toch zijn er voldoende boeiende steden binnen Europa die nog ‘code geel’ hebben, waardoor je er nog naartoe kunt reizen. Voor wie persé een stedentrip buiten Nederland wil maken, bestaat er nog een aantal leuke opties. Wij hebben 5 leuke steden met ‘code geel’ voor je op een rijtje gezet.

Salzburg

Oostenrijk doet het ook tijdens de coronapandemie goed onder Nederlandse toeristen. In de natuur zijn de risico’s momenteel beperkt. Wel zie je dat de steden Wenen en Innsbruck inmiddels code oranje gekregen hebben. Die andere leuke Oostenrijkse stad, Salzburg, heeft nog gewoon code geel. Deze romantische stad is misschien nog wel leuker dan Wenen. De geboortestad van Mozart telt tal van mooie barokke gebouwen en sfeervolle pleinen.

Verona

Italië behoorde tijdens het begin van de corona-uitbraak tot de zwaarst getroffen landen ter wereld. Dankzij een goede discipline hebben de Italianen het nu allemaal goed onder controle. Alle Italiaanse steden zijn daardoor gewoon te bezoeken op dit moment. Opvallend is dat het relatief kleine Verona op dit moment populairder lijkt te zijn dan normaal. Deze Noord-Italiaanse stad is bekend vanwege de Romeinse arena en het verhaal van Romeo en Julia. Verona is prima te combineren met een vakantie aan het Gardameer of een duo-bezoek met Milaan of Venetië.

Krakau

Polen staat al sinds half juni op ‘code geel’. Nu het aantal reisopties elders afneemt, zie je een toenemende populariteit voor dit redelijk dichtbij gelegen land. Binnen Polen geldt het prachtige Krakau als een absolute topbestemming. Met name het prachtige koninklijk paleis oogt veel bewondering, met name door de bijzondere architectuur. Veel toeristen combineren een reisje naar Krakau met een bezoek aan Auschwitz. Dit concentratiekamp vormt een zwarte herinnering aan de gruwelijkheden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gent

Binnen België hebben alleen Antwerpen en Brussel code oranje. De rest van het land heeft vanuit de Nederlandse overheid ‘code geel’. De Belgen hebben aan de andere kant wel restricties opgelegd aan reizigers uit de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Wij verwachten dat dit op korte termijn uitgebreid gaat worden. Tot die tijd kun je in verschillende Belgische steden terecht. Onze tip is Gent: minder toeristisch dan Brugge en Antwerpen, maar minstens net zo interessant. Wie gaat eten in Gent die zou de waterzooi uit moeten proberen. Oh ja, vanaf het Gravensteen heb je een mooi uitzicht over de stad.

Athene

De Griekse eilanden zijn momenteel een no-go, maar de rest van Griekenland kan gewoon bezocht worden. Omdat de hoofdstad Athene op het vasteland ligt, kun je deze Griekse hoofdstad wel bezoeken. Duik in de geschiedenis van het oude Griekenland, bezoek de beroemde Akropolis en wandel door de gezellige straatjes van de oude wijk Plaka. Athene is één van de Europese steden die anders dan anders is. Goed om te weten dat de weersverwachtingen voor Athene voor de komende dagen geweldig zijn: 24 tot 28 graden met vrij veel zon.Plaats een reactie