5 tips om met zo min mogelijk bagage op vakantie te gaan

Sommige mensen die op vakantie gaan slepen de halve huisraad met zich mee. Zo wordt reizen een vermoeiende bezigheid, terwijl je je kunt afvragen of dat allemaal wel nodig is. Wij geven een aantal tips om met zo min mogelijk bagage op vakantie te gaan.

Geen camera meenemen

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? De beste smartphones hebben ook uitstekende camera’s die zich prima lenen om vakantiefoto’s mee te maken. Waarom zou je dan nog een ‘losse’ camera meenemen? Die neemt alleen maar plek in in je bagage, kan beschadigd raken of gestolen worden en je moet hem ook nog eens overal met je meedragen. Neem gewoon een smartphone met een topcamera mee, dan heb je immers een camera die veel meer kan dan alleen foto’s maken én gewoon in je broekzak past. Je kunt bijvoorbeeld de iPhone 12 kopen, want die heeft de beste camera’s tot nu toe op smartphones van Apple. Ook als het donker is kun je er goede foto’s mee maken.

Zo min mogelijk verzorgingsproducten meenemen

Ook op vakantie wil je voorzien zijn van shampoo, douchegel, tandpasta en deodorant. Maar moet je deze per se van huis meenemen? Deze zaken kun je immers ook op je vakantiebestemming krijgen. Wanneer je vertrekt, laat je de spullen gewoon achter, want je hebt thuis immers al alles wat je nodig hebt. Ja, je verspilt er wat geld mee, maar dat gaat om kleine bedragen en het scheelt wel een stuk minder bagage of gedoe met dure mini-verpakkingen als je met enkel handbagage gaat vliegen.

Beter inpakken

Je kunt er ook voor kiezen om een extra koffer of tas uit te sparen door zo goed mogelijk in te pakken. Zorg dat de kleding die je meeneemt gevouwen of opgerold is, want dan gebruik je de ruimte in je koffer het beste. Neem je een extra paar schoenen mee? Stop sokken en onderbroeken dan zoveel als mogelijk in die schoenen, anders is dat immers maar loze ruimte. Wil je nog meer ruimte besparen, maak dan gebruik van vacuumtassen om ervoor te zorgen dat je kleding echt zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

E-books

Lees je graag boeken op vakantie? Meerdere boeken meenemen zorgt voor veel bagage. Dit terwijl een e-book meenemen juist helemaal geen ruimte kost. Overweeg daarom of je niet beter in plaats van fysieke exemplaren aanschaffen beter de elektronische variant kunt nemen zodat je wel kunt lezen, maar niet al die extra bagage hoeft me te nemen.

Zware kleding aantrekken

Neem je ook zwaardere kleding mee voor het geval het koud wordt op je vakantiebestemming? Dan kun je bagage uitsparen door (een deel van) deze kleding aan te trekken op de reisdag. Dan hoef je het niet in je koffer te proppen. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen met wandelschoenen, die anders wel erg veel plek innemen in je bagage.

Verder kun je natuurlijk ook van tevoren uitzoeken of het mogelijk is om ter plekke kleding te wassen. Zo ja, dan hoef je niet zoveel verschillende kleding mee te nemen. Waarom zou je immers meer met je meezeulen op vakantie dan nodig is? Laat tijdens je vakantie de last juist van je af vallen!Plaats een reactie