Alles wat je moet weten voor een outdoor vakantie

Er komt mogelijk een moment in je leven dat je denkt ‘ik heb zin om een keer een outdoor vakantie te vieren’. Je merkt dat de natuur je trekt en begint tijdens je vakantie de focus steeds meer te leggen op lekker actief bezig zijn. Lekker wandelen, kanoën, raften of op een andere manier je op een gezonde manier buiten vertoeven. Dit soort reizen heeft vaak wel een wat andere reisvoorbereiding nodig. Wij geven hieronder een aantal tips voor een geslaagde outdoorvakantie.

Houd rekening met verschillende verschillende weersomstandigheden
Niets is zo onvoorspelbaar als het weer. Een plotselinge onweersbui, een opkomende zandstorm of sneeuwval kunnen de omstandigheden op het moment dat jij op pad bent flink doen veranderen. Kijk daarom goed hoe het klimaat op jouw reisbestemming is en welke maatregelen je eventueel moet nemen.

Reis licht
Niets is zo vervelend als teveel gewicht mee moeten sjouwen. Iedere 100 gram die je aan reisbagage bespaart hoef je niet mee te nemen. Maak daarom weloverwogen keuzes bij het samenstellen van je reisbagage en vraag je af of je alles echt nodig hebt wat je mee wilt nemen. Kijk vooral ook bij een goede winkel of webshop zoals Bushcraftshop of er handige (en lichtere) outdoorvarianten van bepaalde producten te koop zijn.

Speciale benodigdheden
Kijk of je spullen nodig hebt om te koken, om vuur mee te maken, om water te zuiveren, om eventuele blessures of verwondingen te behandelen. Als je ergens midden in een oerwoud bent kun je niet zomaar even naar een apotheek lopen. Vraag goed advies. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op speciale fora op internet waar reizigers ervaringen delen.

Goede kleding en schoenen
Een essentieel onderdeel van je reisuitrusting is de juiste kleding en schoenen. Goede wandelschoenen (nee, geen flipflops) zijn essentieel als je flink gaat wandelen. Kijk in hoeverre je je moet beschermen tegen regen, wind, sneeuw, kou, warmte, insecten en andere zaken.

Heb je nog aanvullingen op dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.Plaats een reactie