Gevaccineerde Amerikanen mogen binnenkort weer naar EU

Opvallend nieuws in de media is dat Amerikanen komende zomer weer naar de Europese Unie mogen reizen. Zij zijn als toerist weer welkom in Europa. Een voorwaarde die aan iedereen uit de Verenigde Staten gesteld zal worden is dat ze gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Dit melden de media sinds vannacht. Het nieuwsfeit is gebaseerd op een interview dat de New York Times had met Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Unie.

Er zijn twee criteria belangrijk om tot deze stap te komen: in de Verenigde Staten wordt er met de vaccins van Moderna, Pfizer en Janssen gevaccineerd. Deze vaccins zijn ook door de EMA voor de Europese Unie goedgekeurd. Verder is de vaccinatiegraad in de VS nu al hoger dan in Europa. In de loop van juni wordt de veel genoemde groepsimmuniteit waarschijnlijk behaald in Amerika. Dat is op het moment dat meer dan 70 procent van de Amerikaanse volwassenen geprikt is.

Wanneer het Europese toegangsverbod voor Amerikaanse toeristen exact opgeheven wordt en onder welke voorwaarden, wordt niet genoemd. Er wordt nog tussen de VS en de EU gesproken over vaccinatiebewijzen. Want hoe gaan reizigers aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus?1 gedachte over “Gevaccineerde Amerikanen mogen binnenkort weer naar EU”

Plaats een reactie