Bestemmingen — 26 april 2021

Het nieuws dat Amerikanen deze zomer weer als toerist naar Europa mogen reizen, zou mogelijk betekenen dat wij als Europeanen binnenkort ook weer naar de Verenigde Staten op vakantie zouden kunnen gaan. De voorwaarde is wel dat je gevaccineerd bent met een door beide entiteiten goedgekeurd vaccin tegen COVID-19. In het geval van de Amerikanen is dat vrij eenvoudig, want alledrie de vaccins die men in de VS gebruikt (Moderna, Pfizer en Janssen) zijn ook in de Europese Unie goedgekeurd. Andersom  is het zo dat het AstraZeneca-vaccin in Amerika op dit moment niet gebruikt wordt.

RTL Nieuws meldt het volgende in een artikel over het interview dat New York Times publiceerde met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen:

Er komt, zo benadrukt de voorzitter, ‘vrij verkeer van personen tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie’.

Dat zou betekenen dat iedereen die met een in zowel de VS als de EU goedgekeurd vaccin tegen COVID-19 ingeënt is, van de ene entiteit naar de andere zou mogen reizen. Ook zou er dan tussen de onderlinge staten van de VS en de onderlinge landen van de EU vrij gereisd mogen worden. Dit wordt niet expliciet zo vermeld, maar wij zien geen andere manier om deze woorden te interpreteren. Dan zou je ongehinderd op zonvakantie naar Spanje kunnen of weer een stedentrip naar bijvoorbeeld Praag, Wenen of Rome kunnen maken.

Weer naar de VS

Als wij Europeanen deze zomer weer voor een vakantie naar Amerika zouden mogen vliegen, dan zou dat vroeger komen dan eerder dit jaar verwacht werd. Toen was de situatie vooral in de VS een heel stuk erger dan nu. In de EU wordt nu een inhaalslag gemaakt en hoopt men de derde coronagolf snel achter zich te kunnen laten. Gaan we komende zomer weer rondreizen in California of op zonvakantie naar Florida? Zijn stedentrips naar New York binnenkort weer mogelijk? Waarschijnlijk wel!

Weerstand

Stel dat het zo gaat zijn dat gevaccineerden wel vrij mogen reizen binnen Europa, maar niet-gevaccineerden niet, dan zal dat op de nodige weerstand stuiten, vooral binnen Nederland. Want je zorgt ervoor dat niet-gevaccineerden achtergesteld worden op mensen die wel een coronavaccin in hun lijf gespoten hebben gekregen. Dat is op zich niet het grootste probleem. Het zal vooral als achterstelling gezien worden door de groep mensen die niet op tijd voor een vaccin in aanmerking gekomen zijn. Want dat wordt door de overheid bepaald. Miljoenen Nederlanders en Europeanen staan te springen om een vaccin, maar het kan of mag nog niet omdat ze nog niet aan de beurt zijn.

 

 

Tags: , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *