Arke voert koffertoeslag in

Na transavia.com en KLM ga je nu ook bij Arke betalen voor het meenemen van een koffer. De enige uitzondering geldt voor passagiers die flink de knip trekken om in de meest dure klasse bij Arke te vliegen, te weten de Starclass. De toeslag, die 5 tot 25 euro per koffer per enkele reis zal gaan bedragen, wordt vanaf het zomerseizoen 2014 ingevoerd. Dat meldt de Telegraaf vandaag op haar site.

Arke (dat nu nog vliegt onder de naam ArkeFly) zou de toeslag in moeten gaan voeren vanwege de moordende concurrentie en volgens de Telegraaf vanwege de dalende ticketprijzen. Of dit helemaal juist is trekken wij in twijfel, want wie de ontwikkeling van de ticketprijzen naar o.a. de Canarische Eilanden, Mexico en de Antillen de afgelopen jaren in de gaten heeft gehouden die krijgt sterk het gevoel dat de prijzen alleen maar stijgend zijn. Uitzonderingen vormen soms de actietarieven waar men af en toe mee stunt.

Voor passagiers betekent het dat ze bij de kale ticketprijs steeds meer kosten op moeten gaan tellen. Comfortclass (een must voor iedereen die langer is dan 1,70 meter), stoelreservering, hapjes, drankjes en straks ook koffers komen bovenop de ticketprijzen.Plaats een reactie