Baden in Boedapest

Ongetwijfeld één van de mooiste steden van Europa is Boedapest. De prachtige hoofdstad van Hongarije ligt aan de Donau. Natuurlijk is er in deze stad genoeg te doen. Zo is er een prachtige overdekte markt, de steeds populairder wordende ‘Ruin Bars’ en het jaarlijkse ‘Sziget Festival’. Ook heb je er leuke thematische wandelingen door de stad, zoals de movietour en ook kun je er de grotten onder de stad bezoeken. Kortom, een stad vol activiteiten! Wat is er nou fijner dan na zo’n dagje Boedapest beleven af te sluiten met een heerlijk moment van ontspanning in één van de vele thermale baden in de stad.

Maak kennis met de lokale bevolking
Naast dat de Goulash en Palinka onmisbaar zijn voor de Hongaren, hoort een bezoek aan een thermaalbad daar ook zeker bij. Deze traditie zit diep geworteld in hun cultuur. Ook niet gek als je bedenkt dat praktisch in het hele land wel thermale baden te vinden zijn. Natuurlijk in Boedapest, maar ook bijvoorbeeld in de regio Debrecen bij de Roemeense grens, het gebied rond het Balatonmeer en nog op veel meer plaatsen komt het heilzame water aan het oppervlak. In deze baden kom je helemaal tot rust en maak je contact met de lokale bevolking. Zo kun je in Thermaalbad ‘Széchenyi Fürdő’ schaken middenin het heilzame water.

Thermaalbad Széchenyi Fürdő
Het mooiste thermaalbad van Boedapest is ongetwijfeld ‘Thermaalbad Széchenyi Fürdő’. Het bad dateert uit 1913 en bevind zich in het stadspark van Boedapest. Het complex bevindt zich in de nabijheid van de heetste bron van de stad. Het water dat hier omhoog komt is zo’n 73 graden Celsius en waneer het uiteindelijk in de baden komt is het teruggebracht naar een aangename temperatuur van 27 graden. Naast het befaamde helende effect van het water uit deze bron, is ook zeker de architectuur van het complex een toegevoegde waarde aan je beleving tijdens een bezoek aan deze thermale baden. Het geheel is opgebouwd in een Barokstijl, waardoor je je waant in een andere tijd. Dus vergeet zeker je fototoestel niet wanneer je een bezoek brengt aan ‘Thermaalbad Széchenyi Fürdő’.

(C) foto: Alxcrs / Shutterstock.comPlaats een reactie