Bagage bij Transavia tot 50% duurder!

Dankzij oplettende vrienden hebben we ontdekt dat Transavia vrij recent de toeslagen voor het meenemen van koffers aan boord tot 50% verhoogd hebben. Waar je voorheen 20 euro betaalde voor een koffer tot 15 kilogram (retour), daar betaal je nu 30 euro (15 euro per enkele reis). Voor een gewicht van maximaal 20 kilogram is de verhoging 33,3%. Eerst betaalde je 15 euro per enkele reis per koffer, nu is dat 20 euro geworden. De prijs voor koffers tot 23 kilogram is wel ongewijzigd gebleven: 25 euro per enkele reis.

Er van uit gaande dat je als gezin van vier personen 2 koffers van 20 kilogram en 2 koffers van 15 kilogram meeneemt, dan bedraagt je bagagetoeslag op een retourvlucht in totaal 140 euro. Dit was voorheen 100 euro. Toch weer 40 euro extra van je vakantiebudget afgesnoept om de aandeelhouders van Air France/KLM tevreden te houden (Transavia is een volle dochter van KLM).

Opvallend dat Transavia (of transavia.com zoals zij het liever geschreven zien) hier totaal geen ruchtbaarheid aan gegeven lijkt te hebben. De vrienden van ons die hun Dubai-tickets via Transavia geboekt hebben, ontdekten vandaag bij de zoektocht naar vliegtickets richting Ibiza dat de prijzen gewijzigd zijn. Voor hun vlucht naar Dubai hadden ze hun bagageplek al ingekocht. Voor hen dus geen onaangename verrassingen voor die vakantie.Plaats een reactie