Nieuws — 27 september 2013

Op dit moment onderzoekt het ministerie van Economische Zaken in Spanje de mogelijkheid om het land van tijdzone te laten veranderen. Nu nog loopt de tijd in Spanje gelijk met die van Nederland, maar binnenkort zou dat zo maar kunnen veranderen. Als Spanje verandert van tijdzone dan zou het in heel Spanje (inclusief de Canarische Eilanden) 1 uur vroeger zijn dan in Nederland. Dit zou zowel tijdens zomertijd als wintertijd zo zijn.

De verschuiving naar de tijdzone UTC 0 is meer vanzelfsprekend dan het in eerste instantie lijkt. Ten eerste ligt buurland Portugal, waarmee Spanje samen het Iberisch schiereiland deelt, ook in tijdzone UTC 0. Ten tweede zou Spanje eigenlijk terugschakelen naar de tijdzone die het tot 1940 kende. De toenmalige dictator Francisco Franco veranderde de tijdzone voor Spanje om gelijk te kunnen lopen met het toenmalige nazi-Duitsland. De nieuwe tijdzone zou ten derde betekenen dat er uniformiteit komt binnen heel Spanje. De Canarische Eilanden (o.a. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura) zitten al in tijdzone UTC 0. De aanpassing zou ervoor zorgen dat de klokken op de eilanden en het vasteland gelijk zouden gaan lopen.

Het is nog niet duidelijk op welke termijn de beslissing genomen zou kunnen worden en wanneer men in Spanje vervolgens eventueel over zou willen schakelen op de nieuwe tijd. Voorlopig betekent het voor Nederlandse toeristen nog geen jetlag richting Spanje.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *