Canarische Eilanden en heel Griekenland op ‘geel’

Vier dagen geleden verzocht het ANVR om de Canarische Eilanden weer op geel te zetten, waardoor het reisadvies van ‘geen vakantiereizen’ naar ‘waakzaam zijn’ zou gaan. Het lijkt erop dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehoor heeft gegeven aan deze oproep. Volgens de Telegraaf gaat het reisadvies voor deze tot Spanje behorende archipel met ingang van morgen weer van ‘code oranje’ naar ‘code geel’. Best wel opvallend in een periode dat je eerder strengere maatregelen zou verwachten dan dat men een vakantie naar het buitenland zou versoepelen. Het betekent dat er waarschijnlijk meer naar de situatie ter plekke wordt gekeken dan dat de binnenlandse situatie in Nederland zwaar meetelt. Want de aankondiging komt in een periode waarin de roep om minder verplaatsingen steeds sterker wordt.

Voor de reisbranche betekent dit dat de nummer één winterzonbestemming weer opengaat voor vakanties. Dat betekent dat het aantal vluchten naar populaire eilanden zoals Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote opgeschaald zullen worden en dat de marketingtools flink ingezet zullen worden om te proberen hier nog wat omzet te behalen. Het verbeterde reisadvies geldt overigens alleen voor de Canarische Eilanden. De eilandengroep Balearen (o.a. Mallorca en Ibiza) en het vasteland van Spanje houden voorlopig het negatieve reisadvies voor niet-essentiële reizen zoals vakanties. Daar ligt het aantal COVID-19-besmettingen nog steeds te hoog.

Griekenland

Naast de Canarische Eilanden mag je vanaf morgen ook weer naar de Griekse eilanden vliegen. Dat betekent dat dan heel Griekenland weer code geel heeft. Voor wie met de herfstvakantie weg had willen gaan komt dit net te laat. De Nederlandse scholieren zitten vanaf vandaag allemaal in de schoolbanken. Ook voor de ondernemers op Griekse eilanden zoals Rhodos, Kreta en Zakynthos is het mosterd na de maaltijd. Vooral in de echte toeristenplaatsen sluiten de meeste horecazaken en hotels deze week hun deuren omdat het seizoen erop zit. Het weer in Griekenland is niet goed genoeg voor een echte winterzonvakantie.Plaats een reactie