Nieuws — 6 oktober 2013

Als het aan de Belgische minister van Financiën ligt verdwijnen de muntjes van een en twee eurocent uit het Belgische betalingsverkeer. De bedoeling is dat winkeliers in de toekomst bedragen op vijf cent af gaan ronden. Hiermee volgt België het voorbeeld van Nederland, waar de kleinste muntjes van Europa eigenlijk nooit gebruikt zijn.

Niet alleen Belgen maar ook veel toeristen zullen er blij mee zijn. Na een vakantie in België of een dagtripje naar Antwerpen of Brugge zat je portemonnee al snel vol met muntjes van 1 en 2 cent, die je in Nederland eigenlijk niet meer kunt gebruiken. Want hoewel deze munten wettelijk gezien als officieel betaalmiddel gelden, is er vrijwel geen winkelier die ze in Nederland accepteert.

Ook voor België geldt dat de Belgische overheid het gebruik van de munten niet wettelijk kan verbieden, want hier gaat de Europese Commissie over. Wel wil minister van Financiën Koen Geers afronden afdwingen zodat de muntjes vrijwel in het geheel verdwijnen in België. Vanaf wanneer deze regel moet gaan gelden is nog niet bekend.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *