DAE in de problemen

Luchtvaartmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) uit Curaçao zit in de problemen. De media uit Curaçao melden dat duizenden passagiers die de afgelopen dagen met DAE zouden vliegen gestrand zijn, omdat DAE gestopt is met het uitvoeren van vluchten. Vannacht meldde de Curaçao nieuwssite Versgesperst dat vandaag de faillissementsaanvraag van DAE voor de rechtbank dient. Het zijn werknemers van DAE die naar de rechter gestapt zijn, omdat zij nog achterstallig salaris tegoed hebben van hun werkgever.

De site van DAE is “under maintenance”. Tickets boeken via de site kan in ieder geval niet meer. Volgens een eerder bericht van Versgeperst heeft juridisch aandeelhouder Stanley Betrain nog steeds hoop dat DAE gered kan worden. Hoe dat gerealiseerd zou moeten worden, wordt niet vermeld. Het schijnt dat de IATA inmiddels DAE al geroyeerd heeft als lid.

Het lijkt erop dat het slechts een kwestie van tijd is dat het doek definitief valt voor DAE. Mensen die nu gestrand zijn in Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten en Suriname proberen op andere wijze hun bestemming te verlaten. Vaak vliegen ze voor eigen rekening met Insel Air, SLM of Caribbean Airlines. Compensatie van DAE hoeven ze waarschijnlijk niet te verwachten. Bij een faillissement zal er waarschijnlijk geen geld zijn om reeds betaalde tickets terug te betalen. De enige passagiers die op restitutie kunnen rekenen zijn waarschijnlijk de mensen die via een derde partij een vliegticketverzekering hebben afgesloten.Plaats een reactie