De 5 populairste steden in Spanje

Spanje is niet voor niets een enorm populair land om naartoe op vakantie te gaan. Als je op zoek bent naar een goedkope zonvakantie, dan is Spanje zeker een aanrader! Er is voor ieder wat wils, want Spanje kent veel populaire steden. Maar wat zijn nou de populairste steden in Spanje als je kijkt naar het aantal toeristen? Hieronder vind je de top 5 best bezochte steden in Spanje.

Valencia

Valencia is een sfeervolle stad gelegen aan de Middellandse Zee. Je kan er heerlijk paella of andere Spaanse gerechten eten. De stad kent ook een rijke cultuur. Zo zijn er genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Het fijne aan Valencia is dat de stad aan de kust ligt, waardoor jullie vakantie gecombineerd kan worden met zon, zee en strand. Valencia staat erom bekend dat het, vergeleken met andere steden, de meeste zonnige dagen heeft. Dit is natuurlijk een enorm voordeel om deze stad te gaan bezoeken.

Madrid

De hoofdstad van Spanje is niet alleen een van de leukste steden in Spanje, maar ook in Europa. De Europese stad kent veel inwoners en is een grote stad, maar heeft tegelijkertijd een knus karakter. Overal zijn kleine sfeervolle pleintjes te vinden, waar jullie lekker kunnen terrassen en niet het gevoel hebben dat jullie in een grote stad zijn. Daarnaast beschikt de stad over een hele rijke cultuur met overal kunst en prachtige musea. Het is een heerlijke bestemming om te vertoeven.

Barcelona

Barcelona is al jaren een enorm populaire stad om te bezoeken. De stad heeft zo’n divers karakter. Barcelona kent veel mooie cultuur en bezienswaardigheden. Daarnaast is het heel sfeervol om wat te drinken in de binnenstad met alle leuke terrasjes en te genieten van het heerlijke Spaanse eten. Natuurlijk kan je fc Barcelona ook niet missen. Barcelona ligt aan de kust, waardoor je uitgebreid van de zon kan gaan genieten. De stad beschikt over een hele leuke binnenstad om op avontuur te gaan, maar als je even lekker wil relaxen kan dat gewoon op het strand. Genoeg redenen waarom Barcelona een van de leukste Spaanse steden is om te bezoeken!

Malaga

De Spaanse stad Malaga is zichzelf flink aan het ontwikkelen. De stad beschikt over veel cultuur, aangezien er overal musea en kunst te vinden is. Een paar van de bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken zijn het Romeins theater of het kathedraal. In Malaga zijn er ook enorm veel leuke terrasjes vinden waar je urenlang kan vertoeven. Een bezoek aan Malaga zal bewijzen dat het een van de leukste steden van Spanje is. Malaga is vooral populair voor een vakantie in juli, maar de stad kent in heel veel maanden een aangename temperatuur voor een stedentrip!

Sevilla

Sevilla is een prachtige stad die zelfs buiten de zomer een fantastische bestemming is. De temperaturen zijn er heel het jaar door zeer aangenaam. Daarnaast heeft ook Sevilla heerlijke Spaanse gerechten en is het een sfeervolle stad. Sevilla kent veel cultuur, wat terug te zien uit de tijd van vroeger. Sevilla is vooral populair vanwege de Moorse architectuur die terug te vinden is in de binnenstad en het feit dat je hier misschien wel de beste tapas van het land eet. Dankzij de hitserie ‘Game of Thrones’ mag de stad op extra belangstelling rekenen, omdat het Real Alcazar en Italica als filmlocaties gebruikt zijn.Plaats een reactie