De beste winterzonbestemmingen in december

Hoewel vorst en sneeuw weg lijken te zijn, is de meteorologische winter in Nederland dit weekend toch echt van start gegaan. Velen zien dit als een periode van gezelligheid waarbij de warmte vooral van de haard, de glühwein en de lampjes lijkt te komen. Voor een ander deel van de mensen betekent de winterperiode kou, donkere dagen en vooral het gemis aan zomerse warmte. Voor die groep is er een geweldige uitvinding: het vliegtuig. Daarmee reis je binnen pakweg 5 tot 10 uur naar uiteenlopende bestemmingen waar in december de zon volop schijnt en de temperaturen minimaal oplopen naar zomerse waardes van 25 graden Celsius.

Binnen Europa is de kans op zomers weer klein geworden. Gisteren werd in Spanje nog net de twintig graden aangetikt aan de Costa Blanca en aan de Costa del Sol. Ook op de Canarische Eilanden heeft het kwik de grens van twintig graden op veel plekken gehaald. Voor de echte winterzon moet je het toch wat verderop zoeken. Kijkend naar de beste winterzonbestemmingen voor december dan moet je op dit moment vooral het vliegtuig pakken richting het Verre Oosten, Afrika, het Caribisch gebied en het Midden-Oosten.

De Afrikaanse winterzonbestemmingen Senegal, Gambia en Kaapverdië zijn in december helemaal top. Het is er zonzeker en temperaturen van pakweg 26 tot 33 graden liggen op je te wachten. Er zijn diverse reisaanbieders die je deze maand naar deze drie bestemmingen brengen.

In het Caribisch gebied kun je het treffen, maar kan het ook nog wat tegenvallen. Het nattere seizoen loopt daar in december ten einde, maar de kans op een minder goede dag blijft bestaan. Toch is dit gebied wel prima om in december de winterzon op te zoeken. De temperaturen liggen overwegend onder de tropische grens van dertig graden, maar wel boven de zomerse ondergrens van 25 graden. Goede bestemmingen in december zijn de ABC-eilanden die tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren: Aruba, Bonaire en Curaçao. Ook hier geldt helaas wel dat de temperaturen prima zijn (rond de 30 graden), maar dat buien nog zeker op de loer liggen. Vanaf de kerstdagen schieten de vliegticketprijzen voor Aruba, Bonaire en Curaçao enorm omhoog. Je moet dan diep in je buidel tasten om die kant op te kunnen gaan.

In het Verre Oosten geldt over het algemeen dat het regenseizoen en waar van toepassing het orkaanseizoen afloopt in december. Sommige jaren kun je pech hebben en duurt het natte seizoen tot in januari. Wel iets om rekening mee te houden. Laos, Thailand, Cambodja en de Filippijnen zijn aantrekkelijke winterzonbestemmingen om in december naartoe te vliegen.

En dan het Midden-Oosten. Daar is op bestemmingen zoals Dubai, Abu Dhabi en Oman de winter aangebroken. Dat betekent daar temperaturen van 25 tot 30 graden en kans op een natte dag of een bui. Prima weer voor een strandvakantie, toch? Het is dan wel hoogseizoen op deze bestemmingen, wat betekent dat de prijzen van accommodaties flink oplopen. In Dubai kan het in december ontzettend druk zijn.

O ja, kijk ook eens naar Argentinië en Uruguay in Zuid-Amerika en naar het zuiden van Zuid-Afrika. Omdat deze bestemmingen op het zuidelijk halfrond liggen breekt daar deze maand de zomer aan. Dat betekent prima weer in Montevideo, Kaapstad en Buenos Aires. Dat zorgt ook voor drukte en hogere prijzen. Het hoogseizoen breekt ook op deze bestemmingen nu aan.Plaats een reactie