De mooiste musea van Londen

Londen is een enorm grote stad waar dus ook enorm veel te doen is. Natuurlijk op het vlak van vertier, maar ook op het vlak cultuur is er veel te beleven. In dit artikel lees je over enkele van de mooiste of leukste musea van Londen. Soms voor de hand liggend maar soms ook een leuke suggestie waar je misschien niet aan gedacht had.

London Pass
Een mooie manier om je bezoek aan Londen enigszins betaalbaar te houden is de London Pass. Met deze pass heb je toegang tot het openbaar vervoer en bovendien gratis toegang tot een hoop andere bezienswaardigheden. Je kun zo bijvoorbeeld een cruise op de Theems maken, maar ook een 20-tal musea bezoeken die met deze pas gratis toegankelijk zijn. Musea als Tate Modern en Madame Tussauds zijn de moeite van het bezoeken waard, maar in dit artikel komen verder alleen musea aan bod die te bezoeken op vertoon van je ‘London Pass’.

Sport
Londen heeft een lange sportcultuur. Of het nou voetbal is of de wat meer traditionele Britse sporten; de kans is groot dat er museum voor is. Zo is er de ‘Wimbledon Lawn Tennis Museum’ en ook het ‘Twickenham Rugby Museum’ waarbij je ook nog een rondleiding krijgt door het stadion.

Geschiedenis
Londen heeft een lange geschiedenis. Of het nou de recente geschiedenis is of al wat langer geleden; ook voor de mensen die graag wat van de historie van de stad of het Verenigd Koninkrijk te weten willen is er voldoende aanbod in musea. In de ‘Churchill War Rooms’ krijg je een mooie inkijk in het kleven van deze grote staatsman uit de 20e eeuw. In ‘The museum of London’ kom je dan weer van alles te weten over de geschiedenis van deze stad op een leuke manier. Dit is slechts een kleine greep van musea die je wat over de Britse geschiedenis vertellen.

Typisch Brits
Er zijn natuurlijk ook nog van die typisch Britse thema’s te vinden in musea. Zo is er het ‘Florence Nightingale museum’ waarin invloedrijke Britse vrouwen hun verdiende aandacht krijgen. In het ‘Cartoon Museum’ maak je dan weer kennis met de typisch Britse cartoons en de daarbij horende humor. Ook is er nog de ‘Garden Museum’ waarbij je alles komt te weten over de typisch Engelse tuinen.

Je kunt eigenlijk wel vaststellen dat deze stad zoveel te bieden heeft dat er wel meerdere citytrips aan kunt besteden voordat je alles heb gezien wat je eigenlijk wilt zien. Een langer verblijf kan natuurlijk ook een oplossing bieden, maar het kan juist ook een excuus zijn om de stad nog eens wat vaker te bezoeken.Plaats een reactie