De mooiste stranden van Bali

Bali is voor veel toeristen een geliefde bestemming. Ook niet zo gek als je bedenkt dat het land vaak een aangenaam klimaat heeft om in te vertoeven. Daarnaast ben je ook in een totaal andere cultuur waarin je wordt ondergedompeld door de gastvrije mensen. Een mooie mix van cultuur en ontspanning. Dat laatste willen we eens extra onder de aandacht brengen. Het eiland Bali maakt deel uit van Indonesië. Een eiland wil al zeggen dat echt omringd is door zee. Wanneer je aan zee denkt op een dergelijk locatie is de link naar ‘strand’ al snel gemaakt. In dit artikel brengen we een aantal van de mooiste stranden van Bali onder de aandacht.

Surfers
Voor de surfliefhebbers is een bezoek aan ‘New Kuta Beach’ zeker de moeite waard. De hoge golven zijn hier beroemd. De ervaren surfer zal hier zelfs nog een echte uitdaging aan hebben. Voor de beginnende surfer is dit dus ook niet de aangewezen locatie. Wat zowel een voordeel als een nadeel is van dit strand is dat het in de loop der jaren een enorm populaire bestemming is geworden voor veel strandgangers. Hierdoor zijn er meer dan voldoende faciliteiten, maar dit is natuurlijk wel ten koste gegaan van een deel van het natuurlijk schoon.

Koraal
Eén van de stranden die zeker de aandacht verdiend is ‘Mushroom bay beach’. Hier vind je mooie witte stranden, met kleine restaurantjes en cafeetjes. Echt een heerlijke plaats om te ontspannen. Als je hier naartoe gaat is het ook zeker aan te raden om je duikbril en je snorkel mee te nemen, want het Koraal ligt praktisch aan de stranden. Dan weet je ook meteen waar de naam ‘Mushroom’ vandaan komt.

Zwarte stranden
Bali is een vulkanisch eiland en dit kan dus een redelijk zeldzaam fenomeen opleveren. Pantai Labuan Amok is alleen om die reden zeker een moeite van een bezoek waard. Op zich heeft de omgeving niet veel te bieden dat een streling voor het oog is, maar de zwarte stranden maken dat ruimschoots goed. Bovendien biedt het ondiepe en heldere water de ideale omstandigheden om te snorkelen

Dit zijn slechts enkele van de vele stranden die Bali heeft te bieden. Voor een strandvakantie zit je goed wanneer je naar dit Indonesische eiland gaat.

Foto: Aleksandar Todorovic | shutterstockPlaats een reactie