De vijf grote voordelen van een fietsvakantie

Op fietsvakantie is een fijne en ontspannen manier van vakantie vieren. Het is ook een erg budgetproof vakantie omdat je geen hoge vlieg- of benzinekosten hebt. Daar staat tegenover dat je niet teveel bagage kan meenemen en dat je absoluut een goede fiets nodig hebt. Maar als dat in orde is kun je uitkijken naar een supervakantie. Lees hier 5 grote voordelen van een fietsvakantie.

Goedkoop en voor ieder budget

Een fietsvakantie is goedkoop. Zo mijd je hoge kosten van vliegtickets dure tropische oorden of benzine van een 24 uur durende rit naar het zuiden van Europa. Maar ook wordt je geremd in het kopen van onnodige souvenirs, want je kunt het toch niet meenemen op de fiets. En mocht er iets beschadigd raken aan je fiets, is een reparatie in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan wanneer je pech hebt met de auto, of je het vliegtuig mist en een nieuw ticket moet boeken. Kortom een fietsvakantie brengt weinig financiële risico’s met zich mee.

Eindeloze uitzichten

Op de fiets kom je op plekken waar je per auto, boot of vliegtuig nooit zult komen. Met de boot of het vliegtuig kom je niet eens door landen heen maar bereik je direct je eindbestemming en per auto rijd je kilometers lang op saaie snelwegen. Maar op de fiets ga je van dorp naar dorp, stad naar stad, land naar land en neem je afwisselende wegen. Van kleine paadjes door dichte bossen naar duinwegen met wijdse uitzichten. Ieder gebied brengt z’n eigen omgeving met zich mee, en op de fiets kun je hier optimaal van genieten.

Uitdagend

Als je van avontuur en een uitdaging houdt, is fietsvakantie iets voor jou. Het is even wat anders dan 14 dagen “veilig” op een resort aan de Turkse kust. Je ziet en beleeft niet alleen veel meer, je moet ook zorgen dat je de juiste weg blijft volgen, voor het donker op de bestemming aankomt en een slaapplaats weet te bemachtigen. Natuurlijk kun je een fietsvakantie voorbereiden tot in de details. Door fietsroutes uit te stippelen en diners en overnachtingen te boeken. Maar je kunt het ook extra avontuurlijk maken om dit niet te doen en de uitdaging aan te gaan.

Gezond!

Fietsen is gezond, dat is voor niemand een geheim. Dus waarom niet gezond bezig zijn op vakantie? Tijdens je fietsvakantie fiets je meer kilometers dan je doorhebt, en tijdens het fietsen train je niet alleen je beenspieren maar heel je lichaam. Je geniet van het uitzicht en van elkaar en ondertussen train je je conditie en spieren. En voor dat je thuis komt heb je het lichaam van een topmodel.

Extra genieten

Op fietsvakantie ga je net even wat zorgelozer op vakantie. Je hoeft niet bang te zijn voor enorme files op de franse wegen, vast komen te zitten in een donkere tunnel of met pech langs een verlaten zandpad komen te staan. Of het vliegtuig missen, bagage kwijt te raken en de bus naar het hotel niet kunnen vinden. Je stapt op de fiets, volgt je route en kunt vooral genieten. Daarnaast hoef je niet te denken aan het parkeren van je auto en kun je tijdens het eten nog een een biertje extra pakken, je bent toch op de fiets. En om het extra relaxed aan te pakken, neem je een elektrische fiets. Dan ben je wel lekker in de buitenlucht aan het fietsen, maar door de elektrische motor in de fiets ben je naar honderd kilometer nog niet moe! Nog geen elektrische fiets? Bij Matrabike.nl heb je ze al voor minder dan € 1000,00!1 gedachte over “De vijf grote voordelen van een fietsvakantie”

Plaats een reactie