Dit mag je niet vergeten als je een verre reis gaat maken

Stel dat je besluit om een verre reis te gaan maken dan is dat tegenwoordig met een paar muisklikken geregeld. Bij een aanbieder zoals Tenzingtravel.nl heb je razendsnel een prachtige droomvakantie naar bijvoorbeeld Australië, Cambodja, Vietnam of Botswana geboekt. Vanaf het moment dat je je vakantie geboekt hebt begint dan wel het proces van reisvoorbereiding. Een verre reis vergt vaak aanzienlijk meer voorbereiding dan een zonvakantie naar Spanje. Het is ook zaak om daar tijdig mee te beginnen. Te laat een visum geregeld hebben kan bijvoorbeeld betekenen dat je vakantie helemaal geen doorgang kan vinden.

De volgende zaken moet je vooraf zeker geregeld hebben:

  • Zijn de paspoorten lang genoeg geldig? Niet zelden moet je paspoort bij binnenkomst van het te bezoeken land nog 3 of zelfs 6 maanden geldig zijn. Check van alle reisgenoten hoe het zit met de geldigheid en vraag indien nodig op tijd nieuwe reisdocumenten aan.
  • Kijk of er een visum nodig is. Voor sommige landen zoals bijvoorbeeld Vietnam moet je vooraf een visum regelen. Doe dat op tijd om te voorkomen dat je niet af mag reizen.
  • Controleer je vaccinaties en je reisapotheek. Vraag voor de vaccinaties advies aan een specialist zoals een GGD arts of een havenziekenhuis. Kijk ook of er malariatabletten of andere medicijnen nodig zijn.
  • Bekijk het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Soms zijn er specifieke waarschuwingen van kracht.
  • Kijk wat voor klimaat er heerst op jouw vakantiebestemming en pas de lijst met mee te nemen kleding en schoenen hier op aan.
  • Zorg ervoor dat je bankpas op wereldprofiel staat, want anders kun je buiten Europa geen geld opnemen met je bankpas.
  • Regel indien je die niet hebt een goede reisverzekering. Het is vooral belangrijk dat ziektekosten die niet door de zorgverzekering gedekt zijn verzekerd worden.


Plaats een reactie