Drukte in het Kasteel van Versailles

Het Kasteel van Versailles behoort tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden binnen Frankrijk. Eenieder die interesse heeft in de historie van Frankrijk of in kastelen en paleizen in het algemeen moet het Kasteel van Versailles een keer in zijn/haar leven bezocht hebben. Wie het kasteel bezoekt die zal wel rekening moeten houden met lange wachtrijen om binnen te komen en helaas ook drukte in het kasteel zelf. Het advies om vooral voor 10 uur ’s morgens of na 3 uur ’s middags het kasteel te bezoeken lijkt op sommige dagen zelfs een averechts effect te hebben. Zo hebben wij meegemaakt dat onze eerste ronde op een woensdag prima te doen was (tussen 12 en 3:30 uur), terwijl het juist erg druk was toen we rond 4 uur ’s middags nog een rondje over de eerste verdieping wilden maken.

Voor een dergelijk belangrijke historisch gebouw is het sowieso lastig om een rustig moment te kiezen. De vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zorgt ervoor dat het voor niet-Europese toeristen vaak een must-do bezienswaardigheid is als Parijs aangedaan wordt. De ligging op een half uur rijden van het centrum van Parijs zorgt ervoor dat vrijwel iedere rondreisbus ook parkeert bij het Kasteel van Versailles.

Wie denkt dat het vooraf kopen van tickets via internet of op andere wijze de pijn verzacht die zal bedrogen uitkomen. De lange rij voor de hoofdingang is bedoeld voor mensen die al tickets hebben. Bij de ticketkassa’s aan de linkerkant is het tegenwoordig gewoonweg rustig. Mensen die zonder ticket arriveren en in de rij aansluiten die komen er vaak vlak voor de entree pas achter dat het niet de rij is om kaartjes te kopen, maar dat al doe mensen al een kaartje hadden. Hop hop naar de kassa en opnieuw aansluiten daarna! Wees dus gewaarschuwd en ga niet zonder kaartje aansluiten in de rij.

Europeanen onder de 26 jaar hebben al helemaal geen kaartje nodig. Een geldige EU-legitimatie waar je leeftijd uit blijkt is voldoende voor gratis toegang.Plaats een reactie