Dubai Dino

Sinds enkele maanden is er een nieuwe vaste gast in de Dubai Mall te aanschouwen: het skelet van een ongeveer 155 miljoen jaar oude dinosaurus. De Amphicoelias brontodiplodocus werd maandag 10 maart onthuld in het Grand Atrium van de Dubai Mall. Het skelet is gevonden in de Amerikaanse staat Wyoming. Het skelet is opgegraven in de Dana Quarry. Dit is een vindplaats waar al veel andere restanten van dinosaurussen opgegraven zijn.

Het skelet in de Dubai Mall is voor 90 procent intact, wat vrij bijzonder is. Het skelet is 24,4 meter lang en maar liefst 7,6 meter hoog. Opvallend detail is dat de staartbeenderen gebroken aangetroffen zijn. Dit kan door een aanval gebeurd zijn of door een staartgevecht met een andere dinosaurus. De Amphicoelias brontodiplodocus is een vegetarische dinosaurus die ongeveer vijf keer het gewicht van een volwassen olifant weegt.

Twee weken geleden werd de naam van het skelet onthuld: Dubai Dino. Meer dan achtduizend deelnemers meegedaan aan de wedstrijd om een naam te verzinnen. Johara Albayedh heeft de uiteindelijk winnende naam ‘Dubai Dino’ bedacht.

Het skelet in de Dubai Mall is gratis te bezoeken. Hiermee heeft het grootste winkelcentrum ter wereld er een mooie publiekstrekker bij. Laat je overigens niet van de wijs brengen door de blauwe kleur van de beenderen op de foto. Dit komt door de blauwe lampen die op het skelet gericht staan.2 gedachten over “Dubai Dino”

Plaats een reactie