Overig — 14 juni 2014

Sinds enkele maanden is er een nieuwe vaste gast in de Dubai Mall te aanschouwen: het skelet van een ongeveer 155 miljoen jaar oude dinosaurus. De Amphicoelias brontodiplodocus werd maandag 10 maart onthuld in het Grand Atrium van de Dubai Mall. Het skelet is gevonden in de Amerikaanse staat Wyoming. Het skelet is opgegraven in de Dana Quarry. Dit is een vindplaats waar al veel andere restanten van dinosaurussen opgegraven zijn.

Het skelet in de Dubai Mall is voor 90 procent intact, wat vrij bijzonder is. Het skelet is 24,4 meter lang en maar liefst 7,6 meter hoog. Opvallend detail is dat de staartbeenderen gebroken aangetroffen zijn. Dit kan door een aanval gebeurd zijn of door een staartgevecht met een andere dinosaurus. De Amphicoelias brontodiplodocus is een vegetarische dinosaurus die ongeveer vijf keer het gewicht van een volwassen olifant weegt.

Twee weken geleden werd de naam van het skelet onthuld: Dubai Dino. Meer dan achtduizend deelnemers meegedaan aan de wedstrijd om een naam te verzinnen. Johara Albayedh heeft de uiteindelijk winnende naam ‘Dubai Dino’ bedacht.

Het skelet in de Dubai Mall is gratis te bezoeken. Hiermee heeft het grootste winkelcentrum ter wereld er een mooie publiekstrekker bij. Laat je overigens niet van de wijs brengen door de blauwe kleur van de beenderen op de foto. Dit komt door de blauwe lampen die op het skelet gericht staan.

Tags: , , ,

Gerelateerd nieuws

Typisch Nederlands

Typisch Nederlands

29 november 2018
Een kleine auto?

Een kleine auto?

27 november 2018
Lichter reizen

Lichter reizen

12 september 2018
All Inclusive

All Inclusive

11 september 2018

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

  1. 155 miljoen jaar neem ik aan

    • Inderdaad. Slip of the pen. Ik heb het aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *