Dubai krijgt grootste luchthaven ter wereld

De plannen om van Al Maktoum International Airport in Dubai de grootste luchthaven ter wereld te maken zijn uit de ijskast gehaald. Al Maktoum International Airport krijgt een kapitaalinjectie van 32 miljard dollar om van de huidige 5 miljoen passagiers per jaar naar 200 miljoen passagiers per jaar te kunnen groeien. Dat is vier keer zoveel dan Schiphol op dit moment verwerkt en ruim twee keer zoveel dan de luchthaven van Atlanta. Deze Amerikaanse luchthaven kreeg vorig jaar 94 miljoen passagiers te verwerken.

Op het moment dat men ooit begon aan deze luchthaven was het al de intentie om er de grootste luchthaven ter wereld van te maken. De kredietcrisis heeft toen de ambitieuze plannen van international knooppunt Dubai World Central (zoals de luchthaven eigenlijk zou gaan heten) om zeep geholpen.

Vandaag werd bekend dat sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum groen licht heeft gegeven voor de enorme investering. Al Maktoum International Airport is nu nog de tweede luchthaven van Dubai. Arke is de eerste luchtvaartmaatschappij die vanaf volgende maand op het nieuwe vliegveld zal gaan vliegen. Luchtvaartmaatschappij Emirates zal van Al Maktoum International Airport haar nieuwe thuisbasis maken.Plaats een reactie