Een vorstelijke lunch

Een bezoek aan het Kasteel van Versailles doe je niet met een koelbox vol eten en drinken. Wie echter in het kasteel zelf iets wil eten of drinken die heeft te maken met slechts zeer beperkte mogelijkheden. De Salon de Thé biedt vooral thee, koffie en wat lekker erbij. Voor een echte lunch moet je in restaurant Angelina terecht. Dit restaurant is gevestigd op de eerste verdieping van het Kasteel van Versailles.

Je eet dan in één van de ruimtes binnen één van de grootste en meest indrukwekkende kastelen ter wereld. Aan zo’n vorstelijke lunch hangt wel een redelijk hoog prijskaartje. Voor een simpele clubsandwich betaal je 22 euro, voor een warm gerechtje betaal enkele euro’s extra. Simpel uiensoepje vooraf? Tik maar eventjes 22 euro af. Een watertje erbij kost je ongeveer vijf euro, een frisdrank komt al uit op 6 euro en 90 cent. Thee is nog ietsje duurder. Een kop thee kost iets meer dan zeven euro.

Ga je met vier personen lunchen inclusief een drankje en een kop koffie of thee na dan komt de totaalrekening op ongeveer 150 euro uit. Neem je allemaal nog een lekkernij van de patissier bij de koffie of thee dan komt er nog zo’n dertig euro bij.

Wij hebben een dergelijke lunch wel gedaan. Alleen al omdat binnen het kasteel er geen andere mogelijkheden zijn voor een gezonde lunch. Als we het over mochten doen zouden we het hoogstwaarschijnlijk weer doen. Niet omdat de lunch van hoogstaande kwaliteit was (de sla tussen de clubsandwich was al verlept, maar simpelweg omdat het een unieke plek is om te lunchen. Wij hadden het geluk dat we bijna meteen aan konden schuiven. Wachtrijen zijn niet ongebruikelijk bij restaurant Angelina. Als je een beetje pech hebt moet je tot een uur wachten voordat je een vorstelijke lunch mag bestellen in het Kasteel van Versailles.Plaats een reactie