En hoe zit het dan met de sneeuwkettingen?

Nog even en ik vertrek met het gezin op wintersport vakantie naar Kaprun. Na een jaar hard werken gaan we met z’n allen even genieten van de sneeuw. Voor ons wordt het de eerste keer dat we in dit deel van Oostenrijk gaan skiën. Althans, de dames gaan op de latten staan en ik ga vooral mee voor de gezelligheid. Wat ik me gisteren ineens realiseerde is dat ik voor mijn huidige auto geen sneeuwkettingen heb. Voor de vorige auto heb ik wel ooit een keer sneeuwkettingen verkocht, maar die heb ik toen nooit hoeven te gebruiken. De routes richting Lipno in Tsjechië en Filzmoos in Oostenrijk zijn prima te rijden zonder deze winterse hulpmiddelen. Maar hoe zit het dan met Kaprun? Heb ik dan mogelijk wel sneeuwkettingen nodig? Eens even kijken of internet me kan helpen.

Als ik naar de bekende wintersport sites ga lees ik van alles over de bereikbaarheid van Kaprun, maar eigenlijk helemaal niets over sneeuwkettingen. Op sites zoals wintersport.nl, kaprun-zellamsee.nl en snowplaza.nl word ik helemaal niets wijzer. Daar staat helemaal niets over sneeuwkettingen vermeld. Mijn vrouw heeft dezelfde vraag overdag weggelegd aan de balie van de ANWB-winkel hier in Roosendaal, maar daar komt ze niet veel verder. De baliemedewerkster zegt dat als men ineens ergens een bord wegzet ‘sneeuwkettingen verplicht’, je verplicht bent om sneeuwkettingen te gebruiken. Dat is een advies waar je iets mee kunt…. niet dus!

Uiteindelijk kom ik via google terecht op https://www.skiresort.nl/skigebied/maiskogel-kaprun/route-eigen-vervoer/. Daar staan drie routes naar Kaprun op beschreven waarbij ook omschreven staat hoe groot de kans is dat je sneeuwkettingen nodig hebt. Op de route via Salzburg is de kans klein dat je ze nodig hebt. Google Maps stuurt mij echter via een andere route naar Kaprun. Ik kan natuurlijk gewoon over Salzburg rijden en hopen dat deze enige relevante info die ik heb kunnen vinden correct is. Ik doe wat mij het verstandigste lijkt. Ik ga sneeuwkettingen kopen. Geen normale kettingen, maar een systeem waarbij de kettingen niet aan de binnenkant van de banden komen te zitten, maar alleen op het loopvlak. Dat blijkt het nadeel te zijn van een SUV met 275/45 R20 wielen. Er is te weinig ruimte om reguliere kettingen aan te brengen. Mijn wintersportvakantie is alvast wat duurder begonnen zo dan ik gehoopt had. Nu nog zien of ik ze nodig ga hebben.Plaats een reactie