Evenementen Luik 2015

Luik is een aantrekkelijke stad voor veel toeristen. Alleen weet nog niet iedereen dat Luik tegenwoordig een aantrekkelijke stad is waar veel te doen is. Vroeger stond Luik vooral bekend als die failliete industriestad die grijs en grauw was. Tegenwoordig is de Luikse binnenstand mooi opgeknapt en zijn er tal van bezienswaardigheden die moeite waard zijn. Daarnaast wordt er ook van alles georganiseerd om van leuke een aantrekkelijke stad te maken. In dit artikel lees je een aantal evenementen die je in 2015 mag verwachten.

Wielrennen
Natuurlijk zal er ook in 2015 weer één van de mooiste voorjaarsklassiekers worden verreden. Luik-Bastenaken- Luik zal in 2015 verreden worden op 27 april. Deze mooie klassieker waar ook vooral de klassementsrenners goede kans maken op de eindoverwinning is zoals ieder jaar de afsluiter van de Ardense wielerweek. Traditiegetrouw zal daags voor de profwedststrijd het parcours beschikbaar worden gesteld voor de wielertoerist.  Niet alleen deze fantastische klassieker die jaarlijks wordt georganiseerd zal worden verreden; hoewel het nog niet voor 100% bevestigd is heeft Luik ook de eer om in 2015 finishstad te zijn van een heuse etappe van de Tour de France die overigens in Utrecht van start zal gaan.

Andere evenementen
Naast de wielerevenementen zijn er ook tal van andere evenementen die de moeite van een bezoek waard zijn. Zo zijn er  bijna het gehele jaar door tentoonstellingen over Luik tijdens de Duitse bezetting in de eerste wereldoorlog. Van 24 tot en met 27 april 2015 is Luik dan weer vooral het domein voor de filmliefhebbers. Dan is er namelijk het ‘Internationaal Festival van de Politiefilm’ In deze periode kunnen bezoekers meer dan  films en documentaires kijken die te maken hebben met het thema. Ook in de maand april is het ‘Cité de la Bière’ , oftewel het biersalon. Dit evenement zal plaats hebben in het ‘Museum van het Waalse leven’. Tijdens het biersalon zullen meerdere grotere en kleine brouwerijen uit de streek nieuwe bieren voorstellen. Dit alles zal worden omlijst met muziekoptredens, culinaire demonstratie, diverse workshops bierologie en de mogelijkheid om mee te doen aan een reuzenquiz over bier. Bij deze quiz zijn tevens leuke prijzen te winnen.

Dit is slechts een kleine greep van de evenementen die er in 2015 in Luik zullen worden georganiseerd. Een mooie aanvulling op de al bestaande bezienswaardigheden en doorlopende tentoonstelling die de stad toch al te bieden heeft. Wist dat een bezoek aan Luik trouwens prima te combineren is tijdens je vakantie in de Ardennen.Plaats een reactie