Nieuws — 15 augustus 2014

Mogelijk dat er binnenkort geen tijdsverschil meer is tussen Engeland en Nederland. Op dit moment is het in Engeland een uur vroeger dan in Nederland. Voor het zakenleven is dit onaangenaam omdat de kantoortijden zo niet gelijk lopen met de handelspartners in West-Europa. Een meerderheid van de Engelsen zou voor het gelijktrekken van de tijdzone met West-Europa zijn. Een eventueel zelfstandig worden van Schotland zou deze stap mogelijk maken. Daarover wordt in september gestemd.

Er zou hierdoor wel een vreemde situatie ontstaan. Het hele tijdzonesysteem is gebaseerd op de basistijd GMT: Greenwich Main Time. De tijd in Greenwich bij Londen is al jarenlang het uitgangspunt geweest voor de tijden en tijdzones wereldwijd. Als deze verandering zich doorzet dan komt Greenwich in de tijdzone GMT +1 te liggen. Dus 1 uur later dan in Greenwich. Een andere optie is dat alle andere tijdzones ter wereld aangepast worden. Nederland ligt dan niet meer in GMT +1 maar in GMT 0. Griekenland zou van GMT +2 naar GMT +1 verschuiven en ga zo maar door.

Tags: , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *