Het geheim van Moraira

Afgelopen zomer hebben we de Spaanse badplaats Moraira voor de derde keer als bestemming voor de zomervakantie gekozen. Wij zijn mensen die zowel vanuit persoonlijke interesse als vakmatig zoveel mogelijk verschillende bestemmingen aan willen doen. Waarom dan voor de derde keer naar Moraira? Wat is het geheim van Moraira?

Het geheim is dat het dorp ondanks de vele toeristen zo relaxed is gebleven. Hier geen luidruchtige groepjes toeristen of auto’s die met luide muziek door de straten cruisen. Nee, in Moraira komen vooral levensgenieters die lekker onder het genot van een goed glas wijn willen kletsen op een terras. Hier komen vooral mensen die voor de kwaliteit van het leven gaan. Dit zorgt ervoor dat Moraira zo’n geweldige plek is om je vakantie te vieren. Het zijn geen historische gebouwen of andere bezienswaardigheden die de mensen aantrekt. het zijn juist de mensen zelf die er samen voor zorgen dat Moraira de juiste vibe heeft.

Moraira is dan ook één van de weinige kustdorpen aan de Costa Blanca waar het massatoerisme de sfeer niet kapotgemaakt heeft. Als je kijkt naar plaatsen zoals Calpe en Benidorm dan kun je niet anders stellen dat het toerisme daar doorgeslagen is in straten vol beton en enorm veel winkels en restaurants waar men vooral op prijs en niet op kwaliteit concurreert.Plaats een reactie