Historische bezienswaardigheden Rome

De Italiaanse hoofdstad Rome staat natuurlijk bekend om zijn vele historische bezienswaardigheden. Eigenlijk is de historische binnenstad van Rome één groot openluchtmuseum waar de liefhebber van historische gebouwen zijn hart kan ophalen. Op deze pagina hebben we een aantal van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Rome beschreven.

Colosseum

Het Colosseum is toch wel het boegbeeld van Rome. Dit grootste amfitheater van het Romeinse Rijk stamt uit de 1ste eeuw na Christus en werd gebouwd in opdracht van Vespasianus. Het colosseum werd gebouwd op de plaats van waar Nero een meer had laten aanleggen. Omdat Nero een zeer gehate keizer was probeerde men alle herinneringen aan hem uit te wissen. De bouw van dit immense werk duurde slechts 8 jaar. Later werden de ondergrondse gangen toegevoegd aan het Colosseum; deze gangen liggen nu bloot en kunnen vanaf de ring bekeken worden.

Engelenburcht

De Engelenburcht is gebouwd op de plek waar het mausoleum van Hadrianus stond. Dit mausoleum was al omgebouwd tot burcht. In het jaar 590 organiseerde toenmalig Paus Gregorius I een grote optocht die als smeekbede aan God was bedoeld om een einde te maken aan de pestepidemie. Op de burcht verscheen Aartsengel Michaël die zijn zwaard in zijn schede stak als teken dat de gebeden waren verhoord.

Vaticaanstad

Hoewel Vaticaanstad een op zichzelf staande staat is, ligt het wel binnen de stadsgrenzen van Rome en mag een bezoekje hieraan zeker niet ontbreken tijdens je verblijf in Rome. In Vaticaanstad vind je Het Sint Pietersplein met daarop de Sint Pietersbasiliek, de Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel met de wereldberoemde fresco’s van Michelangelo. De Sixtijnse kapel wordt ook gebruikt voor de verkiezing van een nieuwe Paus. Tijdens dit conclaaf komt er twee keer per dag, afhankelijk van de uitslag van de stemrondes, zwarte of witte rook uit de schoorsteen van de kapel. Op deze manier wordt er aan de buitenwereld duidelijk gemaakt of er inmiddels een nieuwe Paus is gekozen.

Trevi Fontein

Omdat er zoveel te zien is in Rome is het bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden tijdens één bezoek te zien. Wil je graag nog een keer terugkomen in Rome? Gooi dan een muntje in de Trevi Fontein, volgens de overlevering zul je deze schitterende stad dan nog een keer bezoeken.Plaats een reactie