Hoe onveilig is Curacao?

Curacao roept bij veel mensen dubbele gevoelens op. Nog niet zo lang geleden vond hier een politieke moord plaats en er zijn wel eens verhalen over andere criminiele activiteiten op het Benedenwindse eiland.
Buiten kijf staat dat het een ideale vakantiebestemming is voor veel mensen. Het is toch fijn als je eigenlijk altijd een mooi weer garantie hebt en ook nog eens in je eigen taal kunt spreken. In hoeverre  moeten we dan al die verhalen over onveilige situaties serieus nemen en hoe kunnen we ons wapenen tegen criminelen?

Criminaliteit

Natuurlijk kom je hier criminaliteit tegen. Curacao komt uit een hele moeilijke tijd. Zowel economisch als crimineel heeft het eiland een roerige periode achter de rug. Toch zijn er steeds meer mensen op Curacao die hier een einde aan willen maken. Een groeiend besef dat er wat moest gebeuren. De jongste jaren is het er ook veiliger geworden en het is te hopen dat deze trend doorzet. Dit betekent niet dat er niets meer gebeurt, maar dit betekent wel dat het minder erg aan het worden is.

Neem zelf maatregelen

Om niet het slachtoffer te worden van criminaliteit heb je zelf natuurlijk ook invloed hierop. In veel gevallen ben je interessant voor criminelen als er wat bij je te halen valt. Wees dus niet opzichtig met duren spullen als tablets en dure telefoons en camera’s. Zorg niet dat je met een portemonnee vol geld de straat op gaat. Je kunt beten een keertje meer pinnen dan een doelwit worden.
Natuurlijk is dit geen garantie om geen slachtoffer te worden van criminaliteit. Dit geld ook gewoon in Nederland. Hier kun je ook ondanks alles slachtoffer worden van criminaliteit.
Ga in ieder geval niet je hele verblijf op Curacao gespannen zijn. Uiteindelijk ben je er om te genieten en de kans dat je niets overkomt is vele malen groter dan dat je iets ergs overkomt.Plaats een reactie