Bestemmingen — 5 februari 2014

Overmorgen beginnen de Olympische Winterspelen in Sotsji. Dat Rusland op het gebied van homoseksualiteit niet het meest tolerante land ter wereld is, is inmiddels wel bekend. De media hebben aan dit aspect onderhand meer aandacht besteed dan aan de sportieve kant van het evenement. Dat Rusland hard optreedt tegen demonstraties vanwege de homowetten is een feit. Daar ligt voor bezoekers aan Sotsji dus een risico. maar wat zijn andere risico’s die je in Rusland loopt als bezoeker?

De website Veiligopreis.info heeft de risico’s voor reizen naar Rusland geïnventariseerd. Zo is er, zeker rondom de Olympische Spelen, een verhoogde kans op aanslagen. Ook staat Rusland redelijk bekend vanwege vreemdelingenhaat en racisme.  Voor uitgebreide info over de veiligheid in Rusland kun je terecht op deze reisadviespagina voor Rusland.

Tags: , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *